Door de 3-2 thuisoverwinning donderdag 19 mei op CVVO E3 uit Lemmer mag M.S.C.-Datell E1 zich kampioen noemen van de eerste klasse. Lange tijd zag het er naar uit dat er geen kampioensfeest zou plaatsvinden. Tot twee minuten voor tijd stond namelijk een 2-2 tussenstand op het bord. Maar vlak voor tijd werd het alsnog 3-2.
Een echte voetbalthriller. Dat was deze laatste wedstrijd van het seizoen. M.S.C.-Datell E1 speelde aanvankelijk een foutloze competitie.Tot de achtste wedstrijd was er nog geen punt verspeeld, maar een zwaarbevochten 3-3 bij Rouveen werd gevolgd door een onverdiende 4-3 nederlaag bij Heerenveense Boys. Daardoor moest de laatste wedstrijd beslist gewonnen worden.
CVVO had niets te verliezen en kon frank en vrij spelen. M.S.C. ging redelijk goed met de druk om en had de beste kansen. De CVVO-keeper greep een aantal keren goed in, maar had ook geluk toen Marcel de paal raakte en Yannick in vrije positie ver naast schoot. Aan de andere kant kwam ook M.S.C. goed weg bij enkele gevaarlijke counters van CVVO. Toch hadden de wit-zwarten overwegend het beste van het spel en kreeg het de verdiende voorsprong. Zoals vaker dit seizoen was het Marcel de Ruiter die goed passte op Robert Padding en waar deze enkele minuten voordien nog loeihard op de keeper schoot, koos hij nu wel voor een hoek: 1-0. CVVO was bijna op gelijke hoogte gekomen toen een vrije trap via de binnenkant van de paal het veld weer in stuiterde. Maar de eerste helft werd door M.S.C. verder zonder kleerscheuren doorstaan. In de rust ging de telefoon.Het was trainer Arnold Otten die zich zat te verbijten in Nijmegen. Hij kon door studieverplichtingen niet aanwezig zijn maar wilde natuurlijk wel op de hoogte gehouden worden.
Al snel werd in de tweede helft duidelijk dat de buit nog niet binnen was. Slecht verdedigen werd al na vijf minuten genadeloos afgestraft: 1-1 en het kampioenschap leek weer ver weg.
Daar dacht Robert anders over. Met zijn fenomenale sprintsnelheid liep hij er wat CVVO-ers uit en haalde hij verwoestend uit. De 2-1 werd begroet met groot gejuich aan de kant bij het massaal opgekomen publiek. CVVO gaf zich geenszins gewonnen en bezorgde de verdediging van de Meppeler pupillen veel werk. Vooral Mark Lakerveld speelde daar een heel solide partij, maar ook hij kon niet voorkomen dat na fout uitverdedigen een Lemster vrij op Ewout Knol af mocht gaan en hem van dichtbij kon passeren: 2-2 en dat met nog maar zeven minuten op de klok. Met de moed der wanhoop ging M.S.C. weer aan de slag maar het zat de jongens ook niet mee. Vooral met schoten uit de tweede lijn werd het nu geprobeerd maar alles ging net naast of over. De scheidsrechter gaf aan dat er nog twee minuten te spelen waren. Alles en iedereen met een wit-zwart hart hoopte op een Meppeler goal maar er was nog maar o zo weinig tijd te spelen. Absolute uitblinker Robert besloot dat het tijd werd voor een geweldig slot als bij een jongensboek. Hij ontdeed zich van een tweetal CVVO-verdedigers en legde al zijn kracht in een geweldig schot in de rechterbenedenhoek. De keeper ging nog wel naar de hoek maar dit schot was ook hem te machtig: 3-2!
Na het verlossende laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kon het feestvieren eindelijk beginnen. De zenuwen waren uit het lichaam van spelers, teambegeleiders en toeschouwers gestroomd en nu kon er gewoon ontspannen feestgevierd worden. Meteen na de wedstrijd sprak Technisch Jeugdcoördinator Marius van Dijk de spelertjes en teamstaf toe. Hierna namen de spelers de kampioensstandaards in ontvangst en kregen leiders Harry Edelijn en Herman Lakerveld een bos bloemen. Na de officiële plechtigheden kreeg het team twee flessen kinderchampagne namens de ouders en die werden natuurlijk met veel bombarie geopend. Het feest op het veld verplaatste zich ras richting het clubgebouw van M.S.C. waar patat en drinken klaar stond.
Leiders Herman Lakerveld en Harry Edelijn waren in een nagesprek nog duidelijk helemaal vol van de wedstrijd. “Wat een zenuwslopende wedstrijd was dit. Er lag natuurlijk heel veel spanning op de wedstrijd, aangezien dit ten eerste onze allerlaatste wedstrijd was en er bovendien gewoon drie punten binnengehaald moesten worden. Niet alleen het spel golfde op en neer, ook het scoreverloop. Zo gauw we op voorsprong kwamen, was het enkele minuten erna alweer gelijkgetrokken door de pupillen van CVVO. Maar dankzij goalgetter Robert hebben we het toch maar mooi gered. Door de spanning in die jonge lichaampjes kwamen ze maar moeilijk aan goed voetballen toe. Maar dankzij de enorme vechtlust hebben ze de drie punten toch mooi in Meppel gelaten. Toch was de ploeg uit Lemmer ook zeer gemotiveerd ook al stond er voor CVVO maar weinig op het spel.”
De beide leiders keken tevreden terug op het afgelopen seizoen. “We hebben een uiterst succesvol seizoen achter de rug. Alleen tegen het eind kregen we het wat moeilijker. Onze kracht was vooral de aanval. Maar ook de gehele as was top in orde. En dat is natuurlijk wel de basis van alles. Als de as goed staat en ook nog eens goed draait kan er niet zo heel veel meer misgaan. Verder zijn we over de jongens supertevreden. Ze waren waltijd bij alle trainingen aanwezig en ook waren ze altijd heel erg gemotiveerd.”
Ook de ouders van dit team kregen een pluim van de leiders. “De ouders waren het gehele seizoen erg meelevend. Het is zelfs een keer voorgekomen dat een ouder van een vakantie-adres even terugkeerde naar Meppel voor het afleveren van de keeper. Daaruit blijkt toch wel dat de ouders hart hebben voor het team. Ouders, bedankt.”
M.S.C.-Datell feliciteert trainer Arnold Otten, leiders Herman Lakerveld en Harry Edelijn en spelers Ewout Knol, Robert Padding, Kaj Kappe, Marcel de Ruiter, Mark Lakerveld, Robin Strijker, Wouter Edelijn, Yannick Jol en Rob Colenbrander van harte met het behaalde kampioenschap in de eerste klasse. Geweldig gedaan, jongens.