Zaterdag 14 februari viel de beslissing in de zaalvoetbalcompetitie voor wat betreft de F-pupillen. M.S.C.-Datell F2 heeft daarbij het kampioenschap binnengehaald. Het team speelde zijn laatste wedstrijden in de sporthal van Ruinerwold.
Het team van F2 heeft het zich zeker niet makkelijk gemaakt. Voor aanvang van de beide wedstrijden die zaterdag gespeeld moesten worden, stonden ze er prima voor, aangezien ze nog geen enkele wedstrijd verloren hadden. De eerste wedstrijd van de laatste competitiedag werd daarentegen met 1-0 verloren van Vitesse F1. Nu kwam het team van Ruinerwold F1 wel heel dichtbij. Maar ook dat team verloor vervolgens zijn wedstrijd. De volgende wedstrijd die M.S.C.-Datell F2 moest spelen was tegen FC Meppel F2. Deze eindigde in 1-1. Dit hield in dat Ruinerwold met 3-0 moest winnen, wilde het team kampioen worden. Ze wonnen echter met 1-0 en daardoor was M.S.C.-Datell kampioen geworden met evenveel punten als Ruinerwold, maar met een beter doelsaldo.
Trainer Andries Bouwknegt kneep ‘m wel een paar keer. Het team speelde naar zijn inzicht rommelig en paniekerig. Hij weet dit aan de spanning die de kinderen toch wel degelijk voelden. Er was vandaag geen sprake van enig teambelang en van overspelen kwam maar weinig terecht.
Andries kijkt daarentegen wel met een zeer tevreden gevoel terug op de gehele zaalcompetitie. “Ik vond het een leuke competitie. De jongens vonden het spelen in de zaal in het begin erg lastig, vooral vanwege het hoge tempo. Maar ze hebben het erg goed opgepikt”, aldus Andries. Ook over het team zelf is en blijft Andries erg positief. “Het F2-team van M.S.C.-Datell is een heel hecht team, zijn er altijd allemaal bij de training en ook de onderlinge sfeer is prima.”
Aangekomen in het clubgebouw van M.S.C. kreeg het team uit handen van jeugdvoorzitter Tinus Nijstad een kampioensstandaard en bloemen overhandigd. M.S.C.-Datell feliciteert trainer Andries Bouwknegt, leider Henk van Kampen en de spelers Huub van Kampen, Bart Meijer, Bas Koldenhof, Jelle van Buren, Max Steendam, Mels Huisman, Niels Haze, Rob Colenbrander, Robbe Schuurman en Warner Bouwknegt met het door hun behaalde kampioenschap en spreekt de hoop uit dat het hen in de voorjaarscompetitie net zo goed zal vergaan.