Een week later kwam koploper JVZ op bezoek. De eerste wedstrijd in Zuidwolde ging kansloos verloren met 6-0. De beide buitenspeelsters van JVZ zijn handig en snel en de MSC verdediging had daar de eerste minuten haar handen aan vol. JVZ komt toch op voorsprong via een afgeslagen bal die buiten het strafschopgebied in één keer wordt geraakt en tot ieders verbazing over onze kleine keepster Charlie in het doel vliegt. In korte tijd staat het alweer 1-1. Goed doorgaan van Nannie-Jo brengt de verdediging van JVZ zo in verwarring dat een verdedigster op de rand van het strafschopgebied de bal pardoes in de linkerhoek van haar eigen doel schiet. Toen was de koek even op voor MSC. JVZ heerste en zorgde met nog 3 goals voor een 1-4 achterstand bij rust. Vooral bij de laatste 2 goals zag de verdediging van MSC er niet goed uit. Te slap optreden, wel kijken maar niet handelen, maakte het wel makkelijk voor JVZ om te scoren.

De tweede helft ging gelijk op. Zowel JVZ als MSC hadden de nodige kansen maar beide keepsters waren attent en zorgden ervoor dat er niet meer werd gescoord. Ondanks het verlies een positief gevoel omdat, in tegenstelling tot de 1e wedstrijd, MSC nu niet werd weggespeeld en zeker de tweede helft liet zien dat alle trainingen niet voor niets zijn geweest. Uitblinker deze wedstrijd was Nova die op het middenveld een constante plaag was voor de JVZ-speelsters. Als gevolg van haar vele loopwerk moest zij kort voor tijd afhaken met kramp.

De 28e maart ging de MC1 op bezoek in Pesse. Thuis was onverdiend verloren met 3-4 en dit is tot op heden de enige overwinning van Pesse in deze competitie. MSC had dus wat goed te maken. Behalve de eerste paar minuten liet MSC dit niet zien in de 1e helft. Binnen 5 minuten een grote kans van Chenna maar ook een voor Pesse waarbij keepster Tessa redt. Het spel gaat dan heen en weer met weinig doelkansen voor beide kanten en van MSC-zijde veel balverlies en slechte passes. Balbezit wordt alleen verkregen door balverlies van Pesse maar duels worden er zelden gewonnen. Door geknoei in de verdediging komt Pesse zelfs op voorsprong. Twee speelsters lopen elkaar in de weg en de aanvaller van Pesse profiteert dankbaar van dichtbij.

In de rust een donderspeech want dit moest toch beter. Meer druk zetten, feller in het duel en betere passing. Dit kwam wel over want Pesse werd overdonderd want de ene na de andere scrimmage ontstond er voor het doel. Na 10 minuten zorgt Vera voor de gelijkmaker. Uit een scrimmage schiet Floren op doel en via een verdedigster komt de bal voor de voeten van Vera die van dichtbij kan intikken. Een minuut later gaat Chenna alleen af op de keepster van Pesse, passeert haar maar wordt schandalig onderuit gehaald door deze keepster. De scheids beslist tot verbazing van het MSC publiek slechts tot een vrije trap. De keepster krijgt zelfs geen waarschuwing!! MSC neemt wraak door binnen 5 minuten de 1-2 en 1-3 aan te laten tekenen. Floren scoort uit wederom een scrimmage en Chenna scoort na goed aangeven op rechts van Lisanne de 1-3. MSC krijgt nog meer mogelijkheden om de score op te voeren maar het vizier staat niet meer op scherp. De combinaties naar de voorhoede zijn prima maar dan stokt het mede omdat Pesse bijna niet meer uit zijn eigen strafschopgebied komt. Slechts de linkerspits van Pesse kan in de 2e helft af en toe voor gevaar zorgen maar de verdediging van MSC staat geen doelpunten meer toe.

Een wedstrijd dus met 2 gezichten. Voor rust een slap MSC en na rust een goed voetballend MC1 die terecht de 3 punten mee naar Meppel neemt, waardoor een 3e plaats op de ranglijst wordt ingenomen.

A.s. zaterdag om 13.00 uur komt het laagstaande Uffelte op bezoek. Een goede mogelijkheid voor de MC om te laten zien dat zij terecht zo’n hoge positie innemen.