Met een nieuwe tactiek (3 verdedigers die man tegen man speelden en een extra middenvelder) werd er onder een heerlijk lentezonnetje afgetrapt. Alhoewel MSC D1 duidelijk moest wennen aan de nieuwe speelwijze en met een (te) laag baltempo speelde, was het duidelijk de bovenliggende partij. Zo konden er in de eerste helft elf kansen voor MSC D1 worden geteld, waarvan er acht uit een corner voortkwamen. Helaas ontbrak – niet voor het eerst – de echte scherpte voor de goal en werd slechts één kans in een doelpunt omgezet. Goed storen leverde balbezit op. Jeen bracht Mads in stelling. Deze aarzelde niet en passeerde de prima doelman van De Weide D1 met een strakke schuiver. Achterin kwam MSC D1 niet in gevaar. Het moest één corner weggeven, maar daar bleef het bij. Een (veel te) magere 0-1 voorsprong bij rust dus.

In de tweede helft zagen de meegereisde MSC-supporters meer van het zelfde. Het wilde niet echt lukken in Hoogeveen. De tweede helft begon met enkele kansen voor MSC. Ook deze konden niet worden benut. Kort daarna was het toch raak. Wederom was het Mads. Dit keer met een snoeiharde knal in de bovenhoek met z’n linkerbeen. Een meer dan prima goal en het hoogtepunt van de wedstrijd. “Nu komen de mannen wel los en rollen ze De Weide D1 op”, zo was de algemene verwachting langs de lijn. Maar zo’n dag was het niet. Het spel bleef moeizaam en het leek wel of er na de 0-2 juist iets gas werd teruggenomen.

Hierdoor konden de mannen uit Hoogeveen op 1-2 komen. Uit een corner wist de kleinste man van het veld de bal binnen te koppen. Overigens, zonder hierbij ook maar enige hinder van een MSC-speler te ondervinden. Wakker geschrokken van deze tegentreffer schakelde MSC D1 weer iets bij en al snel was de voorsprong weer 2 goals. Mads liep met de bal aan de voet het zestienmetergebied in. Daar werd hij onreglementair gestopt. De penalty die daarvan het gevolg was schoot hij zelf binnen, 1-3 dus.

Maar ook nu lukte het niet om door te drukken. Sterker nog, het werd zelfs 2-3. Vlak voor tijd mocht een speler van De Weide D1 vanuit het middenveld met de bal aan de voet opstomen naar de MSC goal. Een enkele keer werd er een halfslachtige poging gedaan om hem te stoppen, maar omdat er niet echt werd ingegrepen wist hij zich vrij voor de goal te spelen en te scoren. Totaal onnodig, maar gelukkig bleef het bij deze krappe – maar wel dik verdiende – winst. Omdat de uitslagen op de andere velden gunstig uitvielen steeg MSC D1 naar de 3e plaats op de ranglijst van de 3e div. G en dat is natuurlijk wel een prestatie van formaat die we niet uit het oog (mogen) verliezen. Desalniettemin zal de staf tijdens de gebruikelijke nabespreking op dinsdag toch nog wel even stilstaan bij deze cijfers van de wedstrijd tegen De Weide D1: 11 corners voor en 3 tegen, 17 kansen voor en 4 tegen en 3 goals voor en 2 tegen.

Na deze wedstrijd tegen de hekkensluiter komt op zaterdag 19 maart de koploper, Quick ’20 D1, naar sportpark Ezinge. Dan zal MSC D1 ongetwijfeld laten zien dat het terecht de 3e plek op de ranglijst bekleed. Komt u ook kijken en MSC D1 steunen in deze wedstrijd tegen het ijzersterke Quick ‘20 D1. Wie weet lukt het hen om de gedoodverfde favoriet uit Oldenzaal te verrassen, net als MSC 1 enkele weken geleden deed. De wedstrijd begint om 11.30 uur. U zult ongetwijfeld mooi jeugdvoetbal zien.