In een gelijkopgaande eerste helft waarin zowel AFC als MSC goede kansen kregen, opende de technisch vaardige thuisploeg na ruim twintig minuten de score. MSC dat zeker in het eerste bedrijf niet goed speelde, zette de achterstand nog voor rust wel recht. Nadat eerst Jos Fidom rakelings naast schoot, was het in de 46e minuur Alex Zomer die wel scoorde. Uit een corner van Robert Schonewille kopte hij de 1-1 op het scorebord.

Om meer grip op het middenveld te krijgen, bleef Bjòrn Bakker in de rust achter in de kleedkamer en bracht trainer Leo Blom Justin Benjamins binnen de lijnen. Kaj van Duuren verhuisde naar het middenveld terwijl Stephan Besuijen op de rechterflank belandde. Door de omzetting kreeg MSC inderdaad wat meer grip op het duel. In de spannende tweede helft waren er over en weer kleine kansen, maar werd er niet gescoord. Een agressiever MSC kreeg wel het betere van het spel en zag vlak voor tijd het hard werken beloond worden. Opnieuw was het een verdediger die scoorde: Erwin Scholte ter Horst frommelde een corner achter de AFC/doelman. In blessuretijd besliste Justin Benjamins de wedstrijd definitief: 1-3.