De uitslag was volkomen verdiend. Een verdienste van de thuisploeg die vanaf minuut één iedere bal afjoeg alsof het verschil in de eerste tien minuten moet worden gemaakt. Dat lukte evenwel in die periode nog niet. Veel verder dan een schotje van Kaj van Duuren en een knal van Jos Fidom, die eindigt op de vuisten van NEC-goalie Mitchell de Kluis, kwam MSC tot een minuut voor de pauze niet. Tot dus die minuut voor de pauze als De Kluis een schot van Robert Schonewille niet onder controle krijgt en de rebound van Björn Bakker nog wel weet te keren, maar vanaf het gras kansloos is op de kopbal (!) van Van Duuren. De pauze is nog maar net voorbij als die score wordt verdubbeld. Jos Fidom is veel doortastender dan NEC-aanvoerder Leroy Neumann en schiet van dichtbij de 2-0 langs De Kluis.

Daarmee is de wedstrijd direct beslist. Invaller Carlos Lopes Macedo en Björn Bakker krijgen nog wel kansen, maar scoren niet. Doordat MSC de zege zakelijk over de streep trok en Juliana’31 punten verloor tegen Quick’20, is de equipe van Blom en Brandsma naar plek twee in hoofdklasse C gekropen. De achterstand op SWZ Boso Sneek is één punt. Komend weekeinde sluit MSC de eerste competitiehelft af met de uitwedstrijd tegen RKHVV in Huissen.