De eerste helft speelde MSC degelijk in de achterhoede, gecontroleerd op het middenveld en aantrekkelijk in de voorhoede wat met vlagen resulteerde in goed combinatievoetbal
en uitgespeelde kansen zoals meerdere keren alleen voor de keeper verschijnen . Helaas werd er niet effectief met deze kansen omgesprongen en doordat de achterhoede van M.S.C. alert was op de incidentele uitvallen van de tegenstander stond er na 45 minuten nog steeds de brilstand op het scorebord.
In het begin van de tweede helft was het voetballen bijna een kopie van de eerste helft maar werd er later door o.a. de vermoeidheid bij beide ploegen vaak onnodig balverlies geleden door te veel met de bal te lopen i.p.v. het simpel op te lossen door combinatievoetbal. Hierdoor golfde het spel wel op en neer met aan beide zijden weer doelkansen en uit een van deze aanvallen scoorde Peize de 1-0 . Op dat momenst stond de teller bij M.S.C. al op 7 om van de uitgespeelde kansen doelpunten te maken. Een van de oude voetbalwetten kwam weer eens van stal ; ”als jij niet scoort dan scoort de tegenstander”.
Hierna waren de spelers van M.S.C. nog meer geprikkeld om een goede uitslag neer te zetten en werden de mouwen opgestroopt. Het directe spelen kwam weer wat meer terug in het spel en dit leidde al direct tot een splijtende pass van Said Acchababi waardoor Wesley Bezemer op een bekwame wijze de 1-1 kon maken. Diezelfde Wesley Bezemer was het ook die enkele minuten later wederom scoorde door een bal van meer dan 20 meter snoeihard diagonaal in de kruising te schieten. Eindstand 2 – 1 .