De tegenstander van vandaag was een oude bekende, namelijk HODO dames 1, deze ploeg was ook vorig seizoen bij MSC ingedeeld. Vandaag werd er om 12.30 uur afgetrapt op Sportpark Ezinge, waar de wedstrijd onder leiding stond van scheidsrechter Eddy Gijzen. De dames van MSC begonnen wat twijfelend waardoor HODO het spel al snel kon verplaatsten richting het doel van MSC, maar gevaar leverde het uiteindelijk niet op. Na goed 3 minuten voetballen was het al te zien dat MSC het initiatief nam en zo ontstond er de eerste aanval van deze wedstrijd aan MSC zijde, maar ook dit leverde nog geen gevaar op voor het doel van HODO. Na nog 2 mislukte aanvallen van MSC lukt het in de 5e minuut wel, Janine Kelder werd weg gestuurd aan de linker kant van het veld en kon vrij oplopen richting het doel van HODO. Vanaf randje 16 meter vuurde Janine de bal snoeihard op de goal wat resulteerde in een vroege 1-0 voorsprong voor MSC, de bal verdween onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek net onder de lat in de goal. Zo nam MSC al na 5 minuten de leiding in de wedstrijd. In de daaropvolgende minuten ontstaan er geen grote kansen tot in de 25e minuut. Selina Tien gaat al duellerend met een HODO verdedigster achter een diepe bal aan die recht op de uitkomende keepster van HODO afgaat, de drie speelsters komen allen gelijktijdig bij de bal maar het is Selina die de bal toch langs de keepster weet te schuiven die de bal langzaam het doel in ziet rollen. MSC komt zo op een 2-0 voorsprong. Direct vanaf de aftrap is het HODO dat in de 26e minuut weer een aanval probeert op te zetten en met enigszins wat geluk beland de bal vlak voor het doel recht voor de voeten van een HODO speelster die de bal nog enkele meters met zich mee nam en vervolgens vrij op het doel van MSC keepster Laura kon afvuren. Gelukkig voor MSC lukte het de HODO speelster niet om de rust te bewaren en zo schoot zij de bal rakelings over. In de 33e minuut was het dan toch raak voor HODO. De bezoekers verrasten MSC met een snelle counter over de rechterflank en de voorzet van de buitenspeler leek eerst een prooi voor MSC keepster Laura van Dijk, maar het lukte haar niet om de bal klemvast te houden en zo kon de totaal ongedekte spits van HODO de bal eenvoudig tussen de palen mikken, 2-1. Gelukkig laat MSC zich niet afleiden na de aansluitingstreffer van HODO want in de 38e minuut is het Selina Tien die alleen op de keeperster van HODO afgaat, zij faalt echter in de afronding en ziet de bal recht in de handen van de goalie belanden. Nog geen 2 minuten later ontstaat de grootse uiteindelijk gemiste kans voor MSC in deze wedstrijd. Een goede pas vanaf het middenveld komt terecht bij Lianne de Roo, bij HODO denkt iedereen aan buitenspel maar hier was absoluut geen sprake van en zo kon Lianne alleen op het doel afstormen met naast haar Irene Rodermond en Selina Tien, die beiden ongedekt waren. Helaas koos Lianne voor haar eigen kansen en schoot zei de bal recht in de handen van de keepster van HODO, waar een balletje breed op Irene of Selina een logischere keuze zou zijn geweest aangezien zij de bal alleen nog maar in het doel hoefden te lopen. Scheidsrechter Eddy Gijzen vond het na 45 minuten wel mooi geweest en floot voor het einde van de 1e helft. MSC zocht de kleedkamers op met een kleine 2-1 voorsprong waar het allang meer had moeten zijn, de opdracht die de dames van trainer/coach Ron Hogervorst mee kregen was dan ook duidelijk; de dames moesten in de 2e helft op de zelfde wijze verder gaan maar proberen wat slimmer om te gaan met de vrije ruimtes en met de kansen. Nog maar amper begonnen aan de 2e helft leek de boodschap van de trainer/coach door de dames begrepen te zijn. In de 49e minuut was het Irene Rodermond die na wat onoplettendheid in de HODO defensie de keepster wist te omspelen en MSC naar een 3-1 voorsprong schoot. Niet veel later, in de 55e minuut, volgde er een vrije trap voor HODO. De bal werd behoorlijk hard in een rechte streep op het MSC doel gevuurd maar keepster Laura van Dijk bracht prima redding door de bal naast het doel te werken wat een hoekschop opleverde voor HODO, hier wisten de gasten echter geen kans uit te verzilveren. HODO stond in de 2e helft een stuk beter opgesteld en MSC verzwakte wat, het spel speelde zich hierdoor lange tijd af op het middenveld en beide ploegen wisten geen echte kansen te creëren. Inmiddels zijn we beland in de 74e minuut als de keepster van HODO een bal wegwerkt door het midden van het veld en ziet zij de bal recht in de voeten van Irene Rodermond belanden, zij heeft weinig tijd nodig om zich te bedenken en schiet de bal vanaf 35 meter met een boog over de keepster heen en zo brengt zij MSC op een 4-1 voorsprong en lijken de 3 punten toch wel binnen te zijn. In het laatste kwartier ontstonden er geen grote kansen meer voor beide ploegen en zo leken we op een 4-1 eindstand af te gaan. Maar 1 minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd word Jetty Koopman, oud speelster van MSC maar tegenwoordig uitkomend voor HODO, gevloerd door Modeste Lugtmeier en nog voordat de scheidsrechter had ingegrepen was het de spits van HODO die de bal met 2 handen vast klemde. Het fluitsignaal volgde en bij MSC dacht men aan een handsbal van de HODO spits, maar de scheidsrechter legde de bal op de stip. De toegekende strafschop werd vervolgens rustig door het midden binnen geschoven waar de MSC keepster al naar de rechter hoek was gevallen. Zo bracht HODO de stand nog terug tot 4-2. Toch zagen de dames uit Hollandscheveld opeens nog perspectief en werd MSC direct weer onder druk gezet waardoor de bal al snel weer door HODO werd veroverd. In de 91e minuut wisten de bezoekers de bal nog een keer in het strafschopgebied van MSC te krijgen en de Meppeler defensie kreeg de bal daar niet weg. De bal kwam terecht in een kluts van MSC en HODO speelsters maar toch was het Jetty Koopman van HODO die wederom voor de MSC keepster wist op te duiken, maar vanaf 5 meter schoot zij de bal toch knap over het MSC doel heen en zo kwam de thuisploeg heel goed weg. Na 93 minuten gevoetbald te hebben klonk het eindsignaal van de scheidsrechter die een goede wedstrijd floot. De gastspeelsters Nicole Gelmers, Tamara de Vries en Rachel Boekweg werden allen bedankt voor hun inzet en bijdrage aan de overwinning van MSC. De dames van MSC zochten vervolgens met een bede lach op het gezicht en de complimenten van de begeleiding de kleedkamers op, de eerste overwinning van het seizoen is een feit en daarmee zijn ook direct de eerst 3 punten binnen. Komende woensdagavond spelen de dames een oefenwedstrijd om 19.30 uur, uit tegen v.v. Oene dames 2. Zaterdag 11 september staat de 2e competitie wedstrijd op het programma, de dames gaan dan op bezoek bij Olympia’28 dames 1 uit Hasselt, de wedstrijd begint om 14.30 uur.