KZC zocht van begin af aan de aanval maar MSC bleef eenvoudig overeind,eigenlijk kunnen ze alleen maar de lange bal hanteren de spelers uit Klazienaveen en als je als tegenstander het vermogen hebt om te blijven voetballen in balbezit, dan komen de kansen vanzelf.
Op de wijze zoals KZC voetbalde lag er veel ruimte achter hun verdediging zo ook in de 12 e min toen een pass vanaf het middenveld van MSC op de diep staande Roy werd bereikt en Roy de laatste man van KZC te snel af was en met een keurige lob de doelman verschalte 0-1.
Eigenlijk was KZC te gretig in deze fase want MSC kon veelvuldig de bal onderscheppen op het middenveld daardoor kon Roy ook de 0-2 scoren na een klutsbal op de 16 meter, hij kon de afvallende bal zomaar achter de zwak keepende goalie van KZC schieten.
Het was nu al pompen of verzuipen voor KZC en als je dan mee gaat in hun spelletje kan het nog spannend worden, veelvuldig de bal in de 16 meter gooien en hopen op een foutje of overtreding, en ja hoor Albertj Steendam was te gretig, en vloerde de makkelijk neergaande speler van KZC strafschop en 1-2.
Aan de andere kant werd Jelmar Bijstra gevloerd in de 16 meter en kon Arjan Mulder de toegekende strafschop benutten 1-3, op slag van rust taste keeper Jeffrey de Ruiter mis nadat hij een vrije bal niet goed inschatte en een speler van Kzc de bal het laatste zetje kon geven over de doellijn 2-3.
De 2e helft hetzelfde spelbeeld al zat er bij KZC al minder overtuiging in dan in de 1e helft, het motto was blijf voetballen, de bal in de ploeg houden en je niet gek laten maken , niet in het fysieke geweld meegaan.
MSC A1 bleef keurig overeind en het mooiste doelpunt viel in de 65e min uit een corner genomen door Jille Ganzinga, die de bal strak voorzette, en zo kon supper sub Roy Knipmeijer snoeihard binnen koppen 2-4.
KZC probeerde het nog wel maar MSC kwam niet meer in gevaar, door deze overwinning is MSC A1 medekoploper in de 2e periode.