Scheidsrechter Hoorn floot even na drieën voor aanvang van de wedstrijd. Op het licht neerslag vallend sportpark Ezinge was het voor de Meppeler formatie zoeken naar de juiste looplijnen. De verdediging was nog niet helemaal wakker wat resulteerde in slordigheden. Telkens schoof VHK de aanvallende middenvelder mee in de aanval. Maar na een kwartier spelen nam de thuisploeg de touwtjes in handen. Joel Danhof, man of the match, nam de eerste goal voor zijn rekening. Gedecideerd schoof hij de bal achter de keeper en kon zo de 1-0 op het scorebord aan laten tekenen.

VHK kwam ook met regelmaat op de helft van MSC, maar de verdediging onder aanvoerder van Jille Ganzinga en Frank Mol, met op de flanken de tweeling Beijer, stond behoorlijk waardoor er geen uitgelezen kansen kwamen voor de tegenpartij. Al was het grootste wapenfeit van de gastploeg de boomlange spits die een aantal keren met hoofd de bal richting goal beroerde. Maar dan is er altijd nog de uitstekende keepende sluitpost Marc Holterman die MSC behoedde voor een gelijkmaker. In de 22e minuut was het te danken aan het uitstekend doorzetten van Lars Padding dat Bart-Jan Smid in stelling kon worden gebracht en de 2-0 onder de keeper doorschoof. En zo kon met een redelijke voorsprong de thee worden opgezocht.

Bart-Jan Smid werd bedankt voor de bewezen diensten en moest plaats maken voor Florian Gijzen die nu samen met Lars Padding in de aanval ging spelen. Het middenveld, met Mels Huisman, Joel Danhof, Pieter Hoekstra en Wesley Bezemer werkte zich een slag in de rondte maar kon niet voor komen dat VHK terugkwam tot 2-1. Even leken de Meppelers de regie kwijt te raken. Heskamp wisselde Stijn Beijer voor Kevin van der Veen en niet veel later moest Mels Huisman ook het toneel verlaten met een aangedane enkel. Loko Hau was zijn vervanger die het werk op het middenveld prima opnam. Wel jammer dat scheidsrechter Hoorn, op aangeven van de grensrechter, een glaszuiver doelpunt van Bram Beijer afkeurde op vermeend buitenspel Maar in de 73e minuut was het wel raak. Een vrije trap op links werd mooi doorgeschoven door Kevin van der Veen waardoor Joel Danhof zijn tweede doelpunt kon laten aantekenen.

Al met al heeft de ploeg een aantal goeie wedstrijden neergezet en zullen we volgende week zien wat het heeft gebracht als de eerste krachtmeting voor de deur staat: de competitiewedstrijd tegen de amateurs van vv Heerenveen. Het seizoen 2017/2018 gaat voor MSC-Amslod Za1 zaterdag 23 september om 16.15 uur beginnen op sportpark Skoatterwold in Heerenveen.