Het was typisch een middag waarop het MSC niet tegenzat, want voetballend was Hoogeveen zeker niet minder dan de ploeg uit Meppel. Stephan Besuijen opende de score voor de wit-zwarten in de 1e helft, waarin de gasten twee enorme kansen onbenut lieten. In de 2e helft zorgde Henk Kleene met een kopbal voor 2-0, waarin Bertus Wolters iets terugdeed namens Hoogeveen. Menno van Dam krulde daarna een vrije trap fraai binnen, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. MSC kreeg een strafschop tegen en in dat soort gevallen kan de ploeg altijd terugvallen op ‘penaltykiller’ Marc Holterman. De doelman maakte deze middag zelfs twee elfmetertrappen van Rik de Lange onschadelijk. Hij kon dat doen, omdat Hoogeveen de strafschop mocht overnemen.
De cruciale reddingen kwamen op een belangrijk moment in de wedstrijd. MSC wist dat de punten binnen waren en liep via Jos Fidom in de slotfase nog uit naar een geflatteerde 5-1 eindstand.