MSC-Antaris 1 heeft vanavond ook de derde bekerwedstrijd weten te winnen. In Meppel werd zaterdag hoofdklasser Staphorst met 1-0 verslagen. MSC-Antaris speelde een uitstekende wedstrijd en won het duel ook verdiend. De ploeg uit Staphorst, dit seizoen debuterend in de hoofdklasse, stelde zwaar teleur en kan op deze manier spelend wel eens een heel zwaar seizoen tegemoet gaan. MSC nam vlak voor rust de leiding door een treffer van Johnny Venema. Diezelfde Venema kreeg een ideale kans om de 2-0 te scoren, maar hij miste. Na rust bleef MSC het betere van het spel houden. Zelfs met tien man (Arnold Otten werd uit het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart) bleef MSC sterker. De wit-zwarten eindigden de wedstrijd met negen man. Gert Borneman kreeg een rode kaart na het onderuithalen van een tegenstander. De zege kwam zelfs met negen tegen elf ook niet meer in gevaar.
Door de zege heeft MSC-Antaris de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt. Drie bekerduels tegen Steenwijk, Noordchseschut en Staphorst leverden negen punten op. Er werd vijf keer gescoord en de wit-zwarte defensie werd slechts eenmaal gepasseerd. Met het duel tegen Staphorst werd ook de voorbereiding afgesloten. Een voorbereiding waarin de resultaten goed waren tegen goede tegenstanders. Het spel was echter soms niet goed en dat bewijst dat MSC er nog lang niet is. Bij vlagen werd er heel aardig gespeeld, soms ook niet. Er is dus nog veel werk te doen, maar MSC lijkt op de goede weg. Komend weekeinde wacht de opening van de competitie tegen stadgenoot Alcides. We zijn benieuwd.
Overigens hebben ook de Beloften de knock outfase van de beker bereikt. Zaterdagmiddag won de ploeg van trainer Johnny Wassenaar met 5-0 van SC Emmeloord 2. Dit betekende de derde zege voor het Beloftenteam.