In de eerste helft was het, zeker in het begin, nog wel redelijk. Daarna zakte het spel naar een bedenkelijk niveau. Vaassen nam een voorsprong, maar kwam wel met tien man te staan nadat een speler met twee keer geel naar de kant moest. Na rust kon MSC ook geen pottenb breken. Het zag Vaassen zelfs op 2-0 komen. SV Vaassen kreeg daarna drie opgelegde kansen om de score te verhogen, maar de voorwaartsen stuitten telkenmale op Theo Migchelsen.

MSC voetbalde tegen zichzelf en had een kwartier voor tijd een blunder van de keeper nodig om terug in de wedstrijd te komen. De doelman dook over een schot van Heskamp. MSC begon aan te dringen. Heskamp raakte de paal en schoot nog een keer net naast. Uiteindelijk was het Zeldenrust die wel scoorde. Via het hoofd en de buik liep hij de bal in de 86e minuut binnen. Daarna ging MSC op zoek naar de winnende treffer. Stefan Bollen had hem op de schoen maar werd getorpedeerd door de doelman. Ronny Venema bleef koel en schoot in de 91e minuut vanaf 11 meter de 2-3 binnen.In de toch al hectische slotfase zagen nog eens twee spelers van Vaassen rood (beiden tweemaal geel). De thuisclub eindigde de wedstrijd dus met acht man.

Foto’s: Kees Veelo