Dinsdagavond moesten de spelers van de A-selectie ,voor een vriendschappelijk duel strijden tegen het B1 team van FC Zwolle.Vanaf het begin tot aan het eind van de wedstrijd waren en B-junioren superieur aan onze A-selectie. Het spelpeil van deze B-jeugd staat op een hoog niveau en het was duidelijk te zien dat ze bovenaan meedraaien in de eerste divisie.Makkelijk lopende combinaties gespeeld vanuit vaste patronen. Weinig balverlies , goed aansluitende linies en vooral een enorme gretigheid deponeerde de blauwitten op de grasmat.
MSC stond er bij en keek er na. Beter gezegd, het liep constant achter de feiten aan en kwam niet toe aan een fatsoenlijke opbouw. De snelheid van balbehandeling was duidelijk te laag bij de Meppelers en de individuele duels werden meestal verloren.Zo scoorde FC Zwolle al in de 8e minuut en niet lang daarna kregen we een penalty tegen. (0-2)Als een wervelwind blies FC Zwolle over het veld en zocht met een 3 – 0 voorsprong de kleedkamer op.In de pauze hadden trainer Marco de Grip en zijn hulptrainer Joost Heetla, heel wat werk te doen om het moraal weer wat op te krikken.
MSC kwam in de tweede helft wat beter uit de startblokken. Toch werd de stand opgevoerd naar 0 – 5.Door een fantastische hand van wisselen van assistent Joost Heetla wist de A1 selectie nog iets te doen aan deze grote achterstand.
Door een paar fantastische individuele acties van mn. Souffian El Ajjouri, Jeffrey Velberg en Annaa werd de stand door deze laatste speler teruggebracht toe 2 – 5.
Zwolle speelde toen al met 9 man in het veld.
Al met al een hele leerzame avond voor de voetbalfanaten. De slotconclusie moet dan ook zijn dat er nog heel veel te leren valt.