MSC begon voortvarend, had vanaf het begin veldoverwicht, maar moest aanvankelijk nog wel zoeken naar de goede openingen. In de zevende minuut was het raak. Goed opgezette aanval. Doelpunt van Marcel de Ruijter: 1-0. Daarna was het lange tijd weer zoeken naar de combinaties. Veel hoog spel. Ballen die niet goed geplaatst werden. Maar de druk op het doel van Olde Veste hield aan en resulteerde in de 27e minuut in een doelpunt van Mark Lakerveld: 2-0. Twee minuten later was het weer raak. Bart Meijer dit keer: 3-0. Aan het eind van de eerste helft zagen we nog een prachtige aanval waarbij Lars Padding goed werd vrijgespeeld. Hij schoot de bal hard en gericht, maar de keeper van Olde Veste kon er met de vingertoppen nog net bij.
In de tweede helft scoorde Marcel de Ruijter na vier minuten na een goed opgezette aanval via Rob Kolenbrander en Lars Padding: 4-0. In de 10e minuut brak Mark Lakerveld door en kwam alleen voor de keeper van Olde Veste, die met een wanhoopspoging de bal over de lijn probeerde te schieten en daarbij Mark vol in het gezicht raakte. Dat deed pijn. Maar Mark is een bikkel. We zagen nog een prachtige lob van Bart Meijer, die het helaas net niet haalde. Daarna zakte MSC even in en kreeg Olde Veste zowaar enkele kansjes. Maar de verdediging stond als een blok en Wouter keepte weer een puike wedstrijd. Cruijff heeft het ons al geleerd ‘Als je geen doelpunten tegen krijgt, verlies je nooit’. De laatste 10 minuten van de wedstrijd pikte MSC de draad weer op.  In de 27e minuut scoorde Marcel de Ruijter: 5-0. En in de 30e minuut tenslotte Maarten Donders die als middenvelder ditmaal regelmatig via de linksbuitenroute in de buurt van het doel kwam: 6-0. Helaas heeft ondergetekende het laatste doelpunt niet gezien, omdat hij op dat moment de opvallende benen van Johan Kijff in zijn scheidsrechtertenue aan het bewonderen was. Goede overwinning. MSC-Antaris C1 in de top 3 van de competitie.

Tekst: Frans M. Donders
Foto’s: Karin Heyl