De mannen van Jan Padding begonnen danook fel en geconcentreerd en binnen 7 minuten stond er een stand van 0-2 op het scorebord in het voordeel van MSC door doelpunten van Lars en Björn. Kansen op meer goals kwamen er maar de keeper van VENO speelde een goede wedstrijd en pareerde menig schot. Onze keeper Sam had niet heel veel te doen maar reageerde toch zeer uitstekend bij een gevaarlijke counter van VENO.

Tegen ploegen als VENO is 2-0 een gevaarlijke stand. Dit soort tegenstanders kunnen als geen ander de mouwen opstropen en zonder technische hoogstandjes een wedstrijd naar zich toe trekken.

Bij het begin van de 2e helft bleek dat ook. MSC kwam er niet uit en werd vastgezet op de eigen helft. Zonder echte uitgespeelde kansen had VENO een veldoverwicht maar de verdediging van D1 hield echter goed stand en loerde op een uitval.

Bij 1 van deze counters werd Mels, alleen op de keeper afgaand, ronduit schandalig-en bewust- onderuit geschopt waarbij de scheidsrechter absoluut de VENO speler uit het veld had moeten sturen.

Eigenlijk gebeurt  “het uit het veld sturen” te weinig bij de D-pupillen waar veelal onschuldig over dit soort overtredingen wordt heengefloten. “Kinderen op deze leeftijd doen zoiets niet expres” wordt veelal geredeneerd. De ervaring is anders.

MSC D1 nam uiteindelijk het heft  in eigen hand en het was weer Mels die bij een slalom in het strafschopgebied onderuit werd geschoffeld. De makkelijk voetballende Mels Huisman benutte zelf de terecht toegewezen strafschop:3-0!

De wedstrijd was gespeeld; een 2e helft om snel te vergeten.
D1 won uiteindelijk verdiend van een niet goed voetballende-maar wel zeeeer strijdvaardige tegenstander.

De verdediging onder leiding van Cody verdient een compliment.

Volgende week kan deze 1e bekerronde worden overleefd via een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen hoofdklasser FC Meppel D1.