De mannen van Bernard Koning, zonder de zieke Bas en de geblesseerde Jille, konden vandaag een goede stap zetten richting handhaving in de top van de 1e klasse.Het lastige Dwingeloo met daarin een aantal “potige” voetballers was zaterdag de tegenstander. Al vanaf het begin gaf D1 druk richting het doel van Dwingeloo. In de 5e minuut resulteerde dit in een strafschop na een overtreding op Marcel. Rein verzilverde dit buitenkansje, 1-0. MSC bleef dominant in de wedstrijd en liet duidelijk blijken er “zin” in te hebben. Jesse rondde in de 10e minuut een fraaie aanval doeltreffend af via een laag schot rechts van de keeper;2-0. Dat Dwingeloo een aantal stevige jongens in de gelederen had bleek in het resterende gedeelte van de 1e helft. In die periode kwam MSC op het middenveld fysiek iets te kort waardoor er kansen voor het doel van Ewout ontstonden. Een tegendoelpunt “hing in de lucht”. Voetbal is niet logisch. Uit een counter scoorde MSC via een sneu eigen doelpunt van de laatste man uit Dwingeloo. Ruststand 3-0. Na de limonade kreeg MSC meer grip op de tegenstander en werden er minder kansen weggeven. Jesse speelde zichzelf vrij en scoorde fraai met een schot over de keeper:4-0. De wedstrijd leek gespeeld. Dwingeloo liet de kopjes hangen.Na een (lichte) overtreding binnen het strafschopgebied op Jesse benutte Rein voor de 3e x in 2 wedstrijden een penalty;5-0. De 6-0 kwam van de voet van een goed spelende Robert die over rechts zichzelf al rennend vrijspeelde. Bernard Koning streefde vanaf dat moment een ander doel na:de ‘0’ houden. Dit lukte niet:nadat Ewout prima een strafschop van Dwingeloo succesvol had gepareerd,kwam toch nog het verdiende tegendoelpunt via de gevaarlijke Dwingelder aanvoerder;eindstand 6-1. Met nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop staat MSC D1 stevig op de 3e plaats met uitzicht op meer. Deze jonge ploeg-met 10 eerste jaars- groeit nog wekelijks.
Op naar Smilde; volgende week vertrek in het donker op zaterdagmorgen om 07.45 uur!