Vandaag stond de topper tegen het ongeslagen JVZ D1 op het programma. Het sterke JVZ had tot nu alle wedstrijden met ruime cijfers gewonnen. Het was dus van groot belang om van begin af aan geconcentreerd aan deze wedstrijd te beginnen. Bernard Koning had de nodige maatregelen genomen door de heren van D1 een kwartier vroeger op sportpark Ezinge te laten opdraven om zo goed wakker te zijn bij aanvang van de wedstrijd. Dit had het beoogde resultaat. Waar in andere wedstrijden D1 vaak moeizaam opgang kwam, stond het nu wel meteen goed. MSC-Antaris was absoluut niet de mindere van het fysiek sterke JVZ. Er werd geconcentreerd gespeeld en ook het positiespel was goed verzorgd. De verdediging gaf weinig weg, slecht één schot op doel van MSC-Antaris was alles wat JVZ liet zien. Nadat Mark met een spierblessure al in de 10e minuut het veld moest verlaten werd JVZ toch sterker. Een klein slippertje van Ewout werd bijna fataal, maar in de daaropvolgende situaties stond hij weer als vanouds te keepen. In de 17e minuut kreeg JVZ een prima kans, maar ook dit schot verdween naast het doel.MSC-Antaris kwam er met leuke combinaties soms gevaarlijk uit, maar het ontbrak vaak aan kracht om het af te maken.Door het veelvuldige commentaar van JVZ op de leiding kwamen zij, door een 5 minuten-straf, vlak voor rust met 10 man te staan. MSC-Antaris kon dit niet uitbuiten en zo werd er gerust met een 0-0 stand.Na de pauze was het JVZ wat meteen de bedoelingen duidelijk maakte. MSC-Antaris werd direct onder druk gezet en binnen 3 minuten was het al 0-2. Even was de organisatie weg, maar met een prima inzet werd voorkomen dat JVZ verder uit kon lopen. Een goed spelende Rein ruimde achterin veel op en met een hard werkend middenveld kon men JVZ afhouden van scoren. De kansen voor JVZ bleven komen, maar MSC-Antaris hield knap stand. Met een enkele uitval kwamen de aanvallers van D1 er nog wel uit, maar dan stonden daar een paar “potige” JVZ-ers die het verdedigend goed dicht hielden.
Na het laatste fluitsignaal stond de uitslag van 0-2 op het scorebord. Een jammerlijk verlies, maar toch verdient D1 een compliment. De jongens hebben met een uitstekende inzet gespeeld. Voetballend heeft dit jonge team veel in huis, maar komt fysiek soms net wat tekort.
De komende weken zal duidelijk worden of D1 mee kan blijven spelen voor de top3.