De Meppelers  nestelden zich naast koploper FVC. Wie verwacht had dat het een spannende partij zou worden kwam bedrogen uit. Binnen 9 minuten stond MSC al riant op 2-0. Menno van Dam opende in de 4e minuut de score uit een strafschop en Gabe Teun Top zorgde voor de 2-0 bij rust. MSC-doelman Marc Holterman voorkwam in de 80e minuut dat het nog spannend werd door een strafschop te keren. Stephan Besuijen bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 3-0.
1e klasse
Meest besproken man van de wedstrijd werd scheidsrechter A. van der Meer, die behoorlijk zijn stempel op het duel drukte met eenmaal rood en liefst zeven gele kaarten. Daarnaast stuurde hij ook nog Stevo-trainer Douwe Jansen wegens aanmerkingen op de leiding naar de tribune. Op de winst van MSC viel niets af te dingen. Arbiter Van der Meer voelde echter dit sportieve treffen beslist niet aan, paste nimmer de voordeelregel toe en dat was spijtig voor beide partijen.
MSC-trainer Blom wilde weinig kwijt over de arbitrage, al had hij daar zo zijn eigen bedenkingen over. ‘Maar ik ben wel heel blij met de zege. We begonnen ook heel scherp, jammer dat wij na rust te weinig deden met de ruimte die we kregen. Ook nu weer zag je in ons spel weer het verschil tussen heel goede en heel slechte spelsituaties’.
Blom vond wel dat zijn ploeg messcherp begon. ‘Daarin legden wij uiteindelijk de basis voor de zege’. MSC was binnen de minuut al dichtbij de 1-0 maar Stefan Bollen zijn zijn inzet via doelman Roy Kreuwel en de lat overgaan. In de 4e minuut was het wel raak. Stephan Besuijen leek door te breken maar werd licht vastgepakt door verdediger Roy Damhuis.
Arbiter Van der Meer gaf de Stevo verdediger rood en wees naar de stip. Menno van Dam profiteerde optimaal. Het aangeslagen Stevo was even de weg kwijt en dat demonstreerde doelman Roy Kreuwel door de bal slecht uit te verdedigen. Gabe Teun Top wist daar wel raad mee door met een bekeken lob voor de 2-0 te zorgen.
MSC verzuimde verder door te drukken, terwijl de Stevo tien voornamelijk bezig waren om de schade nog niet verder te laten oplopen.
De formatie van trainer Leo Blom begon na de pauze opnieuw sterk. Zo kwamen er kansen voor Jos Fidom en Arnold Otten maar in de afwerking toonde het tweetal zich slordig. De mooiste aanval over drie schijven kreeg geen succesvol vervolg, omdat Gabe Teun Top vanuit kansrijke positie hoog over schoot.
MSC ging daarna mee in het zwakke spel van de opponent, resulterend in veel foutieve passes en in een veel te laag tempo. Daardoor kon Stevo voorlopig stand houden en zowaar een klein overwicht opbouwen, zonder dat het tot echt uitgespeelde kansen kwam. Trainer Blom probeerde vanaf de kant zijn manschappen aan te sporen tot meer tempo en combinatievoetbal maar vond daarin vooreerst geen gehoor.
Tien minuten voor tijd leek het zelfs nog weer een wedstrijd te gaan worden toen arbiter Van der Meer weer eens in de schijnwerpers kwam door Stevo een overdreven strafschop toe te kennen. Henk Kleene zou aanvaller Niels Keppelink onreglementair hebben gestuit. Dit tot ieders verbazing. MSC-doelman Marc Holterman zorgde voor gerechtigheid door de elfmeter van Robert Hegeman knap te stoppen.
Stephan Besuijen bepaalde zes minuten voor tijd de eindstand uit een goede actie op 3-0, nadat vlak ervoor nog Jos Fidom had verzuimd al eerder te scoren. De onmacht aan Stevo kant werd vlak voor tijd nogeens gedemonstreerd door invaller Niels Keppelink door voor een praktisch leeg doel nog de bal over te schieten.