Naast dit sportieve belang stond uiteraard het mentale belang voorop: Was het mogelijk om de opwaartse lijn van de afgelopen drie gewonnen wedstrijden vast te houden ? Konden de spelers de druk aan ? Een ander belang was het economische, jawel u leest het goed. Al op deze leeftijd wordt er afgerekend aan het eind van de wedstrijd: Bij winst was de jongens een portie patat in het vooruitzicht gesteld. Een beloning in natura waar de spelers extra door gestimuleerd werden.

Het laatste belang en volgens de vele trouwe supporters het belangrijkste was het plezier in het spel, de (persoonlijke) ontspanning.

Om 9.30 uur verzamelden de spelers en hun persoonlijke begeleiders zich voor de kantine van MSC. We waren het met elkaar eens: Het was prachtig voetbal weer, het veld was lekker vochtig, de bal zou lekker rollen en de scheidsrechter kreeg veel werk.

Dat de jongens van F1 over talent beschikken is ook doorgedrongen bij diverse B.V.O.’s, want een serieuze scout was speciaal op deze wedstrijd afgekomen.

Tot zover de voorbeschouwing.

Om 10.15 uur werd de bal aan het rollen gebracht. De eerste vijf minuten was het vooral aftasten op het middenveld hoe de verhoudingen liggen.

De eerste echte grote kans kwam voor Urk in de 5e minuut. Door goed optreden van keeper Jarne bleef het 0-0.

Urk voerde de druk op en dat resulteerde in twee corners vlak achter elkaar. Deze werden afgeslagen door de oplettende verdedigers Wisse en Thomas.

De mannen van F1 zochten eveneens de aanval en dat leidde tot mogelijkheden.

Toch viel de eerste goal voor Urk. In de 10e minuut kreeg Urk een vrije bal op zo’n 20 meter afstand van de goal. De bal werd hard richting de kruising gejaagd en liet Jarne kansloos. 1-0 achter.

Op karakter en met goed samenspel vochten de spelers van F1 zich in de wedstrijd terug en dat leverde een aantal identieke situaties op in de 15e, 16e en 17e minuut van de wedstrijd: Actie Gideon, overtreding, vrije bal, hard schot Hidde, net naast, redding keeper, rebound van Menno gestopt op de lijn. De stand bleef helaas ongewijzigd. De gelijkmaker hing in de lucht en was gezien het veldspel en de inzet van MSC zeker verdiend.

In de 18e minuut kwam die dan ook. Een hele mooie actie van Sven op de rechtervleugel leidde het doelpunt in. Zijn pass bereikte Gideon, die op zijn beurt Hidde bereikte. Zijn schot verdween in de uiterste hoek en zo stond het 1-1.

Deze stand bleef tot aan de rust op het bord staan.

De tweede helft begonnen de spelers van MSC meteen met een offensief. De tegenstander werd teruggedwongen wat leidde tot een schot op de lat, een mooi lobje, een corner, een scrimmage na weer een corner, maar geen doelpunt.

Toch was het nog lang geen gelopen race. Het bleef belangrijk om achterin goed op te letten.  In de tiende minuut viel de derde goal van deze wedstrijd. Een uitval van Urk leidde tot een schot op de paal. De rebound was onhoudbaar voor Jarne. Opnieuw een achterstand voor F1.

De mentale veerkracht die de spelers van F1 lieten zien was van grote klasse. Als echte teamspelers pepten ze elkaar op en lieten dat ook zien met goed samenspel en prima inzet.

De gelijkmaker zou vallen, daar waren de supporters het wel over eens.

In de 14e minuut onderschepte Thomas de bal, passeerde een speler, gaf een prima pass langs de lijn op Hidde. Toen hij zijn tegenstander zijn hielen had laten zien, werd hij hard gevloerd. We dachten langs de zijlijn aan een strafschot. De prima leidende scheidsrechter (Wim Wijntjes) zag het anders en legde de bal niet op de stip. Wel was het een vrije trap. Getergd door de overtreding op hem, legde Hidde aan voor een schot. Als een kanonskogel landde de bal in het net en was de stand weer gelijk.

De jongens roken dat er meer mogelijk was en zochten de aanval direct weer op. Menno, Sven, Daan en Maarten verstoorden de opbouw van Urk en maakten door goede loopacties het veld “breed”, de middenvelders Gideon en Hidde konden zo het spel verdelen met weldoordachte passjes.

De druk op de goal van de tegenstander zorgde voor enkele hachelijke momenten voor de goal, maar de bal wilde er niet in. Tot enkele minuten voor het einde. Hidde kreeg op links de bal aangespeeld en haalde direct uit. Zijn schot verdween opnieuw in de goal. De stand was 3-2.

Deze voorsprong behielden de spelers tot het einde vast en zo won F1 de vierde wedstrijd op rij.

Door deze overwinning is het team weer een plekje gestegen op de ranglijst. De doelstelling van dit seizoen om bij de eerste drie te eindigen (geeft dat soms recht op Europees voetbal ??) is hiermee binnen handbereik.

In de nabeschouwing concludeerden de supporters dat de chemie van technische spelers, harde werkers, goed samenspel en de beloofde patat tot een verdiende overwinning had geleid.