Onder een flets najaarszonnetje werd er in Ruinerwold om half tien afgetrapt. De eerste kans van de wedstrijd kwam voor Ruinerwold in de 10e minuut maar keeper Laura van Dijk ving de bal prima op. Het met name fysiek sterkere Ruinerwold had nogal moeite om door de MSC linies heen te breken maar zag uiteindelijk toch kans om de 1-0 te scoren uit een vrije schop die vanwege een terugspeelbal op de keeper toegekend was. Nog geen vijf minuten later was het weer raak toen de bal met een mooie lob over de keeper heen het doel in ging. Met een 2-0 achterstand werd de kleedkamer opgezocht. Zoals in alle andere wedstrijden ging het ook in deze match de 2e helft beter dan de eerste. Er kwamen zelfs kansen om een tegentreffer te scoren maar die pogingen troffen net geen doel. Het bleek maar weer dat er best voetbal in het team zit maar het verschil zit hem in de meeste wedstrijden puur in het fysieke. Dit jaar zal het de meeste wedstrijden ,,zaaien” zijn, het oogsten komt dan vanzelf het komend seizoen.