MSC-trainer Leo Blom gaf aan heel blij te zijn met de drie punten, maar vond ook, dat zijn ploeg niet echt in de wedstrijd tegen Tubantia had gezeten. ‘Het ging heel moeizaam, met name aan het slot konden wij de bal niet goed meer in de ploeg houden. Tubantia was ons toen de baas, maar gelukkig hielden wij de voorsprong vast. Wel vond ik dat er hard is gewerkt’. Voor MSC scoorden Henk Kleene en Gabe Teun Top.
Of het druk als koploper was viel moeilijk te verklaren, maar wel dat MSC ten opzichte van voorgaande wedstrijden ver onder de maat bleef. Tubantia dat feller was en beter combinatiespel etaleerde maakte het de Meppelers nog danig lastig. ‘Het liep gewoon niet’, analyseerde MSC-trainer Leo Blom na afloop het duel. ‘Waar wij in de andere duels toch vele kansen wisten te scheppen, hield het nu met een paar op. Maar goed het kan gebeuren dat je een keer niet je dag hebt als ploeg. De inzet was er zeker en ja, wanneer je ook in mindere partijen drie punten haalt is dat mooi meegenomen’, gaf een glunderende Blom aan.
De debutant uit Hengelo trok zich niets van de reputatie van de koploper aan en met fris en aanvallend voetbal poogde het tot succes te komen. Het ontbrak de Twenten echter op de beslissende momenten aan creativiteit om de MSC defensie echt in de problemen te brengen. En dreigde het dan al eens mis te gaan, dan stond als betrouwbaar sluitstuk daar Marc Holterman.
De kansen die er voor rust ontstonden waren op de vingers van één hand te tellen. Toch vond MSC op slag van rust een gaatje. Uit een prima genomen corner van Stephan Besuijen, dook verdediger Henk Kleene voor zijn man op en kopte het leer fraai tegen de touwen. Vlak daarna schoot Menno van Dam nog een vrije trap via de lat over.
Voor MSC betekende de 1-0 wel een mooie opsteker. Na rust dachten de Meppelers snel het karwei te klaren, maar voorin ontbrak het aan scherpte. Toch nam de thuisclub een periode het heft in handen en redde doelman Remco Olde Hendrikman geweldig bij een vlammend schot van Gabe Teun Top. De lange MSC-spits zorgde er toch voor dat het 2-0 werd in de 71e minuut toen hij een vrije kans meedogenloos afmaakte.
Zonder tot goed voetbal te komen leek MSC de wedstrijd in de knip te hebben, temeer omdat Tubantia wel aardig veldspel liet zien maar voorin zich vooreerst machteloos toonde. Het werd echter weer een wedstrijd toen in de 74e minuut de 2-1 viel. Uit een gave voorzet van Athur Gouriye kopte de vrijstaande Rutger Kats de bal achter de kansloze doelman Marc Holterman.
Tubantia geloofde ineens weer in een goed resultaat, terwijl MSC de fout maakte achteruit te lopen en er weinig aanspeelpunten voorin meer waren. De ballen werden bij het uitverdedigen zomaar in de voeten geschoven van de Tubantia spelers, er volgde een wanhoopsoffensief van de gasten maar de zelfs verdiende gelijkmaker bleef uit.
MSC haalde na afloop dan ook opgelucht adem. ‘Deze week op de training maar weer met z’n allen flink aan de bak. De wil is er volop, evenals de gretigheid. Zaak is dat wij er zondag uit tegen GVAV/Rapiditas weer staan’, besloot Blom.

Klik op de microfoon om de analyse van Leo Blom te beluisteren.