Als je naar Staphost vertrekt, weet je vooraf dat je een moeilijk voetbalwedstrijd tegemoet kan zien. Met de wedstrijden van vorig jaar nog in het achterhoofd waren we als team gebrand op een goed resultaat. MSC B1 begon de wedstrijd redelijk goed, maar liep eigenlijk meteen achter de feiten aan. Staphorst speelde rustig en verzorgd en ging met goed opbouwend voetbal op zoek naar de kansen. Staphorst probeerde keer op keer de verdediging te bestoken met cross ballen en counters, maar keer op keer strandden ze op een goed keepende Ewout Knol.

Uiteindelijk was het MSC dat tegen de verhouding in wist te scoren. Robert Padding scoorde nadat hij de keeper van Staphorst te snel af was. We vragen ons nog steeds af of de keeper van Staphorst onze snelle spits überhaupt gezien heeft.

Op voorsprong staan in een wedstrijd is altijd lekker, de tegenstander moet dan komen en geeft dan vaak meer ruimte weg. Ook dat was tegen de verhouding in, want een minuut later stond Staphorst alweer gelijk. De rest van de 1e helft werd er niet gescoord.

In de rust werd duidelijk dat MSC B1 vooral tekort kwam in de duels en zich fysiek gezien de kaas van het brood liet eten. Verschillende spelers haalden hun normale niveau niet en liepen achter de feiten (en hun tegenstander) aan. Ook voetballend ging het niet bij MSC. Zowel het positiespel als de passing ging erg slecht. MSC B1 wist de bal niet in de ploeg te houden.

Kortom: geconcentreerder en fysiek sterker gaan voetballen.

Even leek het erop dat de spelers dit oppakten en pas na 20 minuten in de 2e helft wist Staphorst nogmaals te scoren. Meteen bij deze achterstand van 2-1 gingen de koppies omlaag en werd er niet meer gevoetbald. Het vertrouwen en het geloof in een goede afloop leek er niet meer te zijn. De strijd werd opgegeven.

Erg jammer want 1 doelpunt en een gelijkspel zou het resultaat zijn.

Met een omzetting in het veld probeerden we nog eer druk vooruit te zetten, maar deze werd verkeerd begrepen door de spelers. De bedoeling was om de centrale verdediger voor de verdediging te laten spelen en iedereen in de as van het veld dus hogerop te laten voetballen. Na de aanwijzing: “ga er maar voor spelen”, ging de centrale verdediger in de spits spelen. Kan gebeuren.

Dat werd door Staphorst ook meteen afgestraft waardoor het beter voetballende Staphorst uiteindelijk verdient won met 4-1.

Dat MSC B1 uiteindelijk verliest van een ploeg dat 3e divisie speelt is geen schande, maar dat we vooral hebben verloren door gebrek aan strijd en inzet is erg jammer.

We gaan er vanuit dat elke ploeg zo af en toe goede en slechte wedstrijden spelen. We kunnen dan nu maar beter de slechte wedstrijd gehad hebben en onze leermomenten pakken. De volgende wedstrijd gaat het om de punten en dan moet MSC B1 laten zien wat het echt kan. Want dat het veel beter kan is een feit.