MSC B1 heeft de eindstrijd bereikt door zich in twee duels sterker te tonen dan FC Meppel B1. Na een 3-2 zege in het eerste duel, werd FC Meppel zaterdag opnieuw cerslagen. Op het terrein bij MSC werd het nu 3-1. Het was Remco van Keulen die uit een strafschop de score opende. Niet veel later was het alweer gelijk. Vijf minuten na rust was het opnieuw Remco van Keulen die scoorde. Nu liet hij de FC Meppel-keeper koppend kansloos. Tien minuten later besliste Maarten Rietman op aangeven van C1-speler Yves Spruijt de wedstrijd definitief: 3-1.

Door de winst van MSC is FC Meppel  B1 gedegradeerd naar de 1e klasse en mag MSC zich opmaken voor het toetke dat de finale heet. Tegenstander daarin is FC Wolvega. Die ploeg eindigde dit seizoen op de tweede plaats in de 1e klasse waarin ook MSC uitkwam. De Friezen hadden een achterstand van 4 punten op kampioen SC Emmeloord. MSC B1 eindigde op de derde plaatse met 9 punten achterstand op FC Wolvega. De Friezen waren in de onderlinge duels met MSC tweemaal te sterk: 2-0 en 3-1. Maar uitslagen uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Dat geldt zeker ook komende zaterdag. Beide ploegen beginnen op 0 en de sterkste zal uiteindelijk promoveren.

De finale wordt dus gespeeld op het terrein van vv ‘d Olde Veste’54 in Steenwijk. Aanvang 13.00 uur.