Om 11.15 uur werd de aftrap verricht,  de opdracht om de tegenstander gelijk onder druk te zetten werd dan ook goed uitgevoerd met in de beginfase een bal op de paal en lat. Geen moment lieten de Meppelers de Friezen in het spel komen, vooral de verdediging  speelde een puike wedstrijd. De normaal altijd gevaarlijke spits van ONS had deze middag weinig in te brengen. Na 15 minuten kwam dan ook de bevrijdende 1-0 door een fantastische loopactie van de centrale middenvelder, die het eredivisie waardig afrondde. MSC ging gelijk door naar meer doelpunten, want een ieder proefde wel dat hier meer te halen viel. 5 Minuten later werd dan ook de 2-0 aangetekend op het scorebord. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren duidelijk voor de gasten uit Sneek. Uit een corner kon de kleine rappe spits, door een dekkingsfout ,met een geplaatste kopbal de spanning terugbrengen naar 2-1, de wedstrijd lag weer helemaal open . MSC ging in deze fase zenuwachtiger voetballen en het rustsignaal kwam na 35 minuten dan ook op tijd.

Tijdens de thee voorzag de coach van MSC de jongens van motiverende informatie, en ze pakten de wedstrijd weer op als in het eerste deel van de eerste helft. Goed combinatiespel, de opdrachten goed uitvoerend en de constante druk op de tegenstander resulteerde dan ook in 3-1 . De goed bewegende spits van MSC kwam vanaf de linkerflank na een mooie actie vrij voor de keeper en stiftte de bal prachtig geplaatst over de keeper om zo de mooiste goal van deze wedstrijd te maken. MSC rook nog meer bloed. De ploeg uit Sneek had de moed al een beetje opgegeven. De bijna gehele voorhoede werd vervangen, dit tot ontevredenheid van desbetreffende vader(s). MSC tikte 10 minuten voor tijd de knock-out uit door 4-1 aan te laten tekenen. Al met al een prachtige boeiende wedstrijd, zo doet MSC nog steeds mee met de hoofdprijs en voelen de tegenstanders de hete adem in de nek. Volgende week mogen de Meppelers naar Damwoude en nog belangrijker speelt Alcides, een concurrent, uit tegen de andere concurrent SC Genemuiden.

Aldus Werner H. bij afwezigheid van Chris W.