We zijn weer begonnen, trainingsdagen vrijdag 16-8 en zaterdag 17-8. De eerste keer in nieuwe samenstelling  5 jongens uit oude C1 met 11 aanvullingen uit het zeer succes volle D1 van vorig jaar. Met de nieuwe trainer  Jarno Muis uit Steenwijk.  Vrijdag avond had Jarno een mooie training van ca. 2 uur voor de jongens voorbereid.  Zaterdag morgen zouden ze verder gaan vanaf 9.30 uur tot 11.30 uur werd er lekker getraind. Tussen de middag een lekkere lunch die door vrijwilligers van MSC  was voorbereid.  Na de middag nog een training van 1.5 uur waarna de jongens moe maar voldaan naar huis gingen.

Dinsdag 20-8 eerste oefenwedstrijd in en tegen Dos-Kampen C1

Helaas zonder Jarno hij heeft deze dag een behoorlijke zware operatie ondergaan aan zijn chronische oorontsteking. Tijdens dit schrijven gaat het weer goed met hem maar we zullen hem nog een paar weken moeten missen.  Enkele afspraken werden gemaakt  door a.i. coach Gino zo zou de eerste helft met druk naar voren worden gevoetbald. Tegenstander vast zetten, wanneer dit goed word uitgevoerd kunnen ze niet opbouwen. Het begin van de eerste helft was niet goed en de gemaakte afspraken werden niet nagekomen er moest sneller geschakeld en ingepast worden. Men moest strakker dekken tegenstander minder ruimte geven om te voetballen. Maar naar 22 min. werd  Maarten mooi vrij gespeeld en scoorde de 0-1 voor ons. De wedstrijd ging in deze fase heen en weer. Na twee slordig heden kwam Dos Kampen op 2-1 voor sprong maar nog voor het fluitsignaal de rust inluidde scoorde Ousamma de 2-2 ruststand op het score bord. In de rust kregen de jongens nog enkele aanwijzingen  de aanname moest beter, rustig  strakker inpassen. Bij de ingooi in de voetgooien. Verder zouden we de 2e helft de tegenstander de opbouw laten verzorgen en pas vanaf middellijn volledig druk zetten op de bal. In de 4e min van de 2e helft schiet Maarten vanaf ca. 20m een schitterende boogbal over de keeper in het doel 2-3 voor ons.

Zaterdag 24-08 bekerwedstrijd  in Koekange te Vitesse 63 C1.

Jurre afwezig en Patrick en Willem geblesseerd gingen we met 13 spelers richting Koekange. In verband met afwezigheid van Jarno zou Harry vandaag de coaching verzorgen. Met Wisse op doel i.p.v. Jurre wat hij overigens zeer goed deed zouden we met de zelfde afspraken de wedstrijd in gaan als dinsdag. Ik loop al een tijdje mee met de meeste van deze jongens  maar zo’n eerste helft als hier heb ik nog niet eerder meegemaakt. Er werd zonder passie, beleving volgens mij plezier gevoetbald. Afspraken werden niet na gekomen.  Spel moest veel beter verdeeld worden, met ze allen mee voetballen. Er werd te veel en te vaak de lange bal gehanteerd. Geen coaching in veld en men liet tegenstander  veel te veel ruimte. Door 3 dekkings fouten kwam Vitesse snel op een 3-0 voorsprong dit was gelukkig ook de ruststand. In de rust legde Harry nogmaals uit wat de bedoeling was maar dat instelling en beleving, voetbalplezier de uitgangspunten waren.  Dan denk je de jongens zijn wakker geschud en ze weten wat er van hen verwacht word. Binnen 10 min staan we zelfs met 5-0 achter ongelofelijk.  Maar naar 12 min. in deze 2e helft begint het in een keer te lopen. Wesley benutte in de 13 min een penalty Ousamma die zeer sterk was ingevallen werd binnen de 16 meter onder uit gehaald.  Binnen 10 min stonden we op 5-4 achter door doelpunten van Ousamma, Lars en Wesley. Helaas door niet kordaat optreden in verdediging kwam Vitesse op 6-4.  In de laatste min. maakte Ousamma nog de 6-5 maar verder kwamen de mannen niet.

Zaterdag 31-08 2e bekerwedstrijd thuis tegen onze buren FC Meppel C2

Willem en Patrick nog steeds geblesseerd maar ze mogen volgende week weer voorzichtig mee trainen. Gideon was ziek vandaag  waardoor we  weer met  13 spelers  gingen beginnen. Harry wou vandaag compact spelen onze laatste mand speelt net voor de middellijn,  laat de centrale verdedigers de opbouw maar verzorgen maar naar hu pass direct druk zetten op back en kantelen naar die zijde van het veld.  Bij bal bezit MSC direct breed staan en 5 sec. heel  hard werken. Na weer een slap begin, er werd niet goed breed gestaan bij bal bezit, bal aanname was niet goed er moest sneller gehandeld worden, omschakeling was een drama veel te statisch. Naar een 25 min begon het uiteindelijk te lopen we gingen de rust in met een 3-0 voor sprong door doelpunten van Maarten, Remco en Wesley met assist van Roy en Lars.  In de rust werden 2 wissels toegepast Daan voor Wisse en Ousamma (volgende keer op tijd he) voor Maarten. Ousamma viel weer zeer goed in.  De 2e helft werd het overwicht wat we hadden beter benut. Al stond paal/lat ons vaak in de weg. Hidde en Roy speelden een goede wedstrijd net als Daan en Wisse . Menno als L-back ontdekt door Harry speelde een dijk van een wedstrijd en scoorde zelfs de 9-0(als er maar geen BVO waren). Het middenveld met Tristan als de motor en Tom en Remco liet ook zien dat ze goed kunnen voetballen. Uit 2 hoekschoppen van Tristan  werd door Roy 2 keer goed in gekopt (7-0 en 8-0.  Wesley de doelpunten machine van vorig jaar scoorde vandaag een heuse hattrick in de 2e helft  4-0, 5-0 en 6-0.  Remco scoorde nog de 10-0 en Lars uit eindelijk naar 2x paal en laat de 11-0 wederom via de lat. Onze spits Maarten liet de 12-0 eindstand in de boeken bijschrijven.