Zoals al meerdere malen dit seizoen was de eerste helft niet de beste / doelpuntrijke helft. MSC  had het lastig tegen het, overigens sportieve C1 van SC Franeker.  De meppelers begonnen de wedstrijd nog steeds zonder de vaste keeper, en zo mocht Tim de Wilde van D1 zijn kunsten als sluitpost vertonen, wat hij zeer naar behoren deed. Wel een pluspunt was dat de spits z’n blessuretijd uit had gezeten en vandaag z’n rentree, in de tweede helft weer maakte in het team van coach Brian Winkels. MSC kwam wel op voorsprong maar Franeker wist deze aanval nog te pareren en daarmee was eigenlijk de eerste helft wel samengevat . Ruststand 1 – 1.

De tweede helft kwam er een agressiever en strijdlustiger MSC uit de catacomben . De combinaties kwamen goed door , er werd attractief en aanvallend voetbal gespeeld zoals voetbal graag gezien wil worden door de trouwe supporters langs de lijn. Binnen afzienbare tijd stond de teller op 5 – 1 in het voordeel van MSC. Franeker deelde nog een plaagstootje uit en bracht de stand terug tot 5 – 2 maar meer lieten de Friezen niet zien. En zo werd de eindstand van 7 – 2 bereikt. Al met al wederom een productieve middag en het belangrijkste is dat MSC samen met opponent Alcides op de tweede plaats staan, één puntje achter koploper ONS Sneek. Volgende week gaan de meppelers naar het hoge noorden, V.V. Buitenpost is dan te kloppen tegenstander, of dat gaat lukken zal ik u dan wederom berichten.