Zo ook vandaag tegen nummer 3 KZC C1. De eerste wedstrijd tegen KZC eindigde nog in een kansloze 3-0 nederlaag. In de uitwedstrijd wist MSC toen geen potten te breken en liep het vooral constant achter het veel sterkere KZC aan. Vandaag waren de rollen echter omgedraaid. Na een sterk begin van MSC zorgde Ousama voor het eerste gevaar. Hij draaide slim weg bij zijn tegenstander, legde de bal goed en haalde uit van zo’n 16 meter, snoeihard, maar de keeper wist het schot te keren. In de tegenaanval was het wel gelijk raak, door verkeerd positie kiezen van 2 verdedigers kon een aanvaller van KZC vrij doorlopen op Jurre (doelman MSC C1). Laatst genoemde wist te bal niet tegen de houden, zodoende eindigde de bal in het net en was het na 5 minuten al 0-1. Alhoewel MSC goed positiespel liet zien de eerste 5 minuten, en een aantal leuke aanvallen wist op te zetten was het dus gelijk raak in de eerste de beste tegenaanval.

Even daarna kreeg KZC een vrije trap op zo’n 25 meter recht voor de goal. De bal werd met een harde droge knal onderin de hoek tegen de touwen gewerkt en zo was het al vrij vlot 0-2. Een afdroging voor MSC leek er aan te komen, wat eigenlijk nergens voor nodig was, want de betere kansen waren voor MSC, zo ook het positiespel. MSC was fel in de duels, strijde voor elke meter en knokte zich later als ploeg ook terug in de wedstrijd. Ousama maakte een slalom tussen twee man door, liep de 16 in en werd neergehaald, penalty. Wesley ging achter de bal staan en schoot de bal hard in het doel en tekende zo de 1-2.

Na de 1-2 bleef MSC doorgaan waar het mee bezig was, goed verzorgd voetbal spelen, bij balbezit tegenstander gelijk druk geven op de bal zodat we zo snel mogelijk weer in balbezit waren. Het positiespel bleef goed, vooral de 1-2 was een pracht voorbeeld van wat de C1 van MSC wil laten zien, en waar ze het spelletje voor spelen. Het begon bij de keeper. Jurre speelde de linker centrale verdediger in, want we willen altijd opbouwen. Hidde draaide goed open en zocht de linksback, Menno. Menno stoomde op, zocht de linksbuiten Wesley, ging de 1-2 aan, gelijk na de 1-2 kwam er nog een 1-2 tussen Menno en Wesley, waarna Menno de bal als een soort van 4-5 of 5-6 tussen de linies doorstak op Wesley, deze sneed weer schuin door naar de keeper en verschalkte de doelman. Een prachtaanval, een aanval uit het boekje. Niet veel later na de 2-2 floot de scheidsrechter af voor de rust.

In de rust waren alle mannen het met elkaar eens, we moesten hetzelfde strijdplan leveren, moesten geconcentreerd blijven voetballen en veel energie leveren. Als we dit zouden blijven doen, dan moesten die drie punten in Meppel blijven. Nummer drie KZC wist waarschijnlijk niet zo goed wat er allemaal gebeurde op het veld, want het liet zich de 2e helft opnieuw aftroeven door MSC. Waar het de eerste helft nog niet resulteerde in een verschil qua doelpunten gebeurde dit de 2e helft wel.

Vlak na de rust werd spelmaker Gideon ingebracht voor Hidde. Gideon zou later het duel zijn stempel nog wel drukken op de wedstrijd, op zo’n manier van, mij zet je niet weer op de bank, hé trainer(t)? Maar goed, eerst de 2-3 maar eens even beschrijven. Na een droge knal op de goal was spits Maarten scherp en maakte in de rebound de 3-2. Na de 3-2 kwamen er meer en meer kansen voor MSC, wat achterin goed moest opletten dat het niet weer tegen een tegenaanval opliep waar een goal uit zou komen, aangezien de spits van KZC veruit de sterkste speler was bij het uitspelende team.

Ok, dan nu de 2-4. Dat Gideon kon voetballen dat wisten we allemaal. Hij houd ervan de bal 1 a 2 keer te raken, stuurt aanvallers links en rechts weg, en kan met de kap beweging tegenstanders soms een beetje voor schut zetten. Een spelmaker(tje), ja onze Gideon is wel 3 turfjes hoog, dus een spelmaker moet het nog worden, maar ons spelmakertje kiest vaak bij een cornerbal voor de afvallende bal. We kregen zo’n 10 minuten voor tijd weer een cornerbal. Invaller Tristan ramde de bal strak voor de goal, deze werd in 3 instanties voor de goal weggehaald door KZC, deze belande op een vrij aparte manier bij Gideon zo een metertje naast zijn lichaam, op zo’n meter hoogte, zo groot dat hij ongeveer zelf dus ook is. Gideon draaide maar eens een kwart slag, ging even goed staan en op een soort manier zoals Zinedine Zidane dat ook wel eens deed, knalde Gideon de bal met zijn lichaam half overdwars vol uit de lucht, recht in de kruising, van een afstand of 18 meter. Verder in het kruisje kon de bal niet, en de keeper van de tegenpartij kon er ook niets anders aan doen dan er vooral gewoon naar kijken, en als ik hem zou zijn, dan had ik er nog van genoten ook. Waarschijnlijk deed de tegenstander dit niet. Want als nummer 3 op de ranglijst op een geheel terechte manier klop krijgen van de nummer 9 is niet leuk, maar ik kan alle tegenstanders die wij nog treffen vertellen, bereid jullie vast voor. MSC C1 gaat door waar het mee bezig was. Goed aanvallend voetbal spelen, beter worden en de 2e helft van de competitie punten pakken, daar zijn we aan toe, en dat gaat gebeuren.