De mannen en dame waren mooi op tijd aanwezig. De trainer echter niet… Door blessures en communicatiestoornissen hadden we een krappe selectie. Gelukkig ging zowel de wedstrijden van C4 als C2 niet door. We konden dus gebruik maken van enkele gastspelers.

Bij het betreden van het veld was duidelijk te zien dat de jongens van de Weide C3 letterlijk een maatje groter waren dan de manschappen van MSC. Ik weet niet wat ze eten in Hoogeveen maar het heeft in ieder geval een hogere voedingswaarde.

Om 9.00 uur werd afgetrapt. De Weide had het overwicht en scoorde al snel de 1-0. De Weide bleef druk zetten, speelde snel en was goed aan het combineren. De verdediging van MSC had het lastig en kreeg weinig tijd om rustig en zorgvuldig uit te verdedigen. De Weide maakte dan ook als snel de 2-0. MSC kon een aantal keren gevaarlijk counteren en maakte nog voor de rust de “anschlusstreffer”.

Dit gaf hoop voor de tweede helft. Echter de wedstrijd kreeg een hele andere wending. De Weide overviel de verdediging van MSC met enkele goede combinaties en liepen in een zucht uit naar 7-1. MSC leek geknakt in de moraal. Maar de koppies bleven omhoog en de inzet was goed. Ondanks een stevige verdediging van De Weide braken de voorhoede van MSC een aantal keren goed door. Dit resulteerde nog in drie treffers waarvan één van de elf meter. Helaas duurde de tweede helft maar 35 minuten en kwam er op het veld geen derde helft. Anders had ik nog niet geweten..

Het was een mooie wedstrijd gespeeld in een hoog tempo. Scheidsrechter Ron H. leidde de wedstrijd bekwaam.