. In de tussentijd is er weer het e.e.a. gebeurd. Een groepsgesprek met ouders er bij en het jammerlijke vertrek van drie spelers naar de buurverenigingen. De afgelopen week lag de focus gelukkig weer op voetbal. Er werd weer fanatiek en met veel plezier getraind. Vol goede moed vertrok de zwart-witte karavaan daarom in alle vroegte naar Rouveen. Helaas zonder Gideon – die onlangs enkele tenen brak en nog even niet mee kan spelen – en de nog niet helemaal fitte Patrick, maar met de D3-toppers Hidde, Patrick en Wisse.

In Rouveen aangekomen nam Eric zijn mannen mee de kleedkamer in om ze optimaal klaar te stomen voor de wedstrijd. De ouders ontvluchtten de koude in de zelfs op dit tijdstip al gezellige kantine. Mede door de aanwezigheid van voormalig Rouveensterspeler, Harry Kuiers, in onze geledingen werden we allerhartelijkst met koffie ontvangen. De massaal meegereisde ouders waren erg benieuwd naar de wijze waarop de mannen op de afgelopen weken zouden reageren.

Dat werd direct naar het begin van de wedstrijd duidelijk. De mannen zaten er – onder constante aanvuring van Eric – boven op. Rouveen kreeg nauwelijks tijd om te bal aan te nemen en naar elkaar door te spelen. MSC D1 zette zodanig druk op de tegenstander dat de bal telkens snel weer in Meppeler bezit kwam. In balbezit werd er zo snel mogelijk de vrije man gezocht en goed overgespeeld. Omdat ook Rouveen over een goed team beschikt, ontspon er zich een spannende wedstrijd met veel strijd op met middenveld. De kansen waren voor met name voor MSC. Helaas lukte het nog niet om deze te benutten. Er was dan ook een vrije trap van Remco nodig om te scoren. Van een metertje of 20 wist hij de keeper van Rouveen te passeren.

Verdedigend stond MSC goed, zoals dat in trainersjargon zo mooi heet. Rouveen kwam nauwelijks gevaarlijk voor de goal van MSC. Keeper Jurre blonk één keer uit door de bal door te laten gaan. Heel slim deed hij bij een ten onrechte gegeven indirecte vrij trap helemaal niets en liet hij de bal in één keer het doel vliegen. De scheidsrechter kon toen natuurlijk niets anders doen dan de goal af te keuren. Zo bleef het dus bij 0-1 winst voor MSC D1.

MSC D1 speelde dus een prima wedstrijd tegen het goede Rouveen D1. Mede dankzij het goede spel van de spelers uit D3. Er werd als een team gespeeld, hard voor elkaar gewerkt en de onderlinge coaching was positief. Onder leiding van Eric toonden de mannen aan een prima team te zijn. Als ze dit vast weten te houden volgt er een mooie tweede seizoenshelft, zo veel is zeker!