Met Mads op de plek van Romein en Julian op rechtsvoor ging MSC D1 voortvarend van start. DZOH D1 werd goed onder druk gezet en er waren mooie aanvallen te zien. De echte punch ontbrak nog, waardoor DZOH D1 de schade tot enkele corners kon beperken. Deze waren zoals bijna altijd gevaarlijk, maar goals vielen er niet. Ook een vrije trap op een mooie plek werd net iets te slap ingeschoten en verdween net naast de verkeerde kant van de paal.

In de twintigste minuut was het dan toch raak voor MSC D1. De DZOH-keeper was op tijd uit zijn goal om een diepe bal met de voeten weg te werken. Deze viel echter voor de voeten van Jeen die zag dat de keeper nu (te) ver uit zijn goal stond en de bal strak in de verre hoek schoot. Een prima goal!. MSC D1 bleef de gevaarlijkste ploeg. Vlak voor rust leidde dat tot de 0-2. Na een prima aanval over links gaf Hidde een goede assist op Jeen, die wederom het net vond.

In het eerste kwartier na rust drong DZOH wel wat sterker aan en was MSC wat minder gevaarlijk, maar er was nog weinig aan de hand. Tot het moment waarop DZOH op de rechterflank een vrije trap toegewezen kreeg. Deze werd door de nummer tien met zijn linkervoet naar de rechterbovenhoek gejaagd, met de 1-2 als gevolg. MSC D1 reageerde niet goed op deze tegenslag. Het voetbal, dat in de tweede helft al minder werd, zakte nog verder weg. De onrust in het spel nam toe en er werden (te) veel verkeerde keuzes gemaakt. DZOH profiteerde hiervan. Ze namen het initiatief in de wedstrijd over en werden steeds gevaarlijker. In de 22e minuut na rust leidde dit voor de thuisploeg tot een vrije trap op bijna exact dezelfde plek als die waaruit de 1-2 werd gescoord. Stue kon het schot in eerste instantie keren, maar DZOH reageerde attenter op de rebound dan MSC – iets dat onze mannen helaas wel vaker gebeurd bij corners en vrije trappen – en wist de 2-2 te scoren. Vreemd genoeg was de gelijkmaker het sein voor MSC om weer beter te gaan voetballen. Dit leidde nog tot een paar kansen, maar gescoord werd er niet meer. 2-2 uit bij DZOH D1. Op zich geen slecht resultaat, maar toch hadden de mannen van Arjan en Michiel het gevoel dat er onnodig twee punten waren verloren. Had MSC D1 na de aansluitingstreffer net zo rustig en goed gereageerd als na de gelijkmaker, dan was er ongetwijfeld gewonnen in Emmen. Weer een (dure) les geleerd dus: “bij tegenslag niet in paniek raken”. Rustig blijven, koppie er bij houden en juist gewoon datgene doen waarin je goed bent, is dan het devies.

Komende zaterdag ontvangen we SC Enschede D1. Kom dan gerust eens kijken of we dan de aansluiting met de subtop kunnen realiseren.