Vorige werd er in Oldenzaal van de koploper verloren. Dat is op zich natuurlijk geen schande, maar het gebrek aan inzet en beleving bij een groot deel van het team was dat wel. MSC D1 had dus wat goed te maken tegen Excelsior’31 D1 en dat gebeurde ook. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter ging het gas er vol op. De tegenstander werd opgejaagd vastgezet en bij de strot gepakt. Geen moment kregen de spelers van Excelsior’31 de tijd om de bal te controleren, laat staan te rustig naar een medespeler te spelen. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Quick’20 waren ook de MSC-ers zonder bal constant in beweging en er was veel diepgang. De man met bal had dus altijd meerdere keuzes.

Op de rechterflank zorgen Jason en Mads voor veel diepgang gevaar en op links bezorgden Juliën en Hidde hun directe tegenstanders een lastige dag. Jeen kreeg op mid-mid te maken met de beste speler van Excelsior’31 en schakelde deze niet alleen uit, maar gaf ook impulsen aan het eigen aanvalsspel. In het centrum van de aanval speelde Romein weer erg slim en gedreven. De achterhoede zat – zoals meestal het geval is – stijf op slot. Daan en Peter heersten in het centrum en op de flanken en Tim en Kai waren hun tegenstanders de baas. Na 20 minuten kwamen Nick en Julian in het veld. Ook zij speelden prima, zodat de MSC-machine in de eerste helft geen moment haperde.

IMG_8915Stue kreeg in de eerste 30 minuten niet veel te doen, maar wat hij moest doen deed hij perfect. Na rust zou er vaker een beroep om hem worden gedaan, maar Stue keepte een foutloze wedstrijd. Rogier speelde de gehele tweede helft rechtsback en deed dat – zoals de laatste weken constant het geval is – met overtuiging. Rogier is nieuw bij MSC en sloot pas later bij het team aan. In het begin had hij het af en toe lastig, maar daar is niets meer van te zien.

Het gevolg van dit alles was dat MSC D1 in de tweede minuut van de wedstrijd al op een 1-0 voorsprong kwam. Mads brak door op de rechterflank en via Jason kwam de bal in het 16-metergebied bij Juliën die rustig en geplaatst de 1-0 binnenschoot. Vier minuten later was het weer raak. Mads reageerde heel attent op een foutje van de Excelsior’31-verdediging en prikte de 2-0 binnen. In de 20e minuut werd het 3-0, door een goed ingeschoten penalty van Hidde. Daarmee was de ruststand bereikt.

IMG_8969In de rust slaagden de trainers van Excelsior’31 D1 er in hun mannen duidelijk te maken dat er paar tandjes bij moesten. De rood-witten speelden een betere tweede helft. Overigens zonder een stempel op het verdere verloop van de wedstrijd te kunnen drukken. MSC D1 kwam juist wat minder sterk uit de kleedkamer. In vergelijking tot de eerste helft was de rust aan de bal uit het spel en de druk op de tegenstander wat minder fel. Er ontspon zich daardoor een voetbalgevecht op het middenveld, zonder dat dit voor een van beide team tot grote kansen leidde. Voor de toeschouwers niet erg aantrekkelijk, helemaal door het grote aantal kleine overtredingen waarvoor gefloten werd. Geen goals dus meer in de tweede helft en de drie punten blijven in Meppel.

Volgende week spelen we niet, want de Sint komt naar Meppel. De week daarop komt Longa’30 D1 naar Meppel. Weer zo’n leuk potje tegen een onbekende tegenstander.