Gestimuleerd door Whatsapp-peptalk van NEO D1 – de nummer 2 en grote concurrent van de Oldenzalers – en met twee goede trainingen achter de rug, waren de spelers van MSC D1 voornemens om hun huid duur te verkopen. Het MSC-strijdplan was 100% gebaseerd op de sterkste speler van MSC D1 – HET TEAM – en zeker in de eerste helft bleek dit goed te werken. Jammer genoeg was het de tegenstander wel weer gelukt om op een vroege voorsprong te komen. In de 4e was het al raak, 0-1. Uit de enige kans voor Quick ’20 in de eerste helft, zo zou na 30 minuten blijken. Na deze snelle achterstand leek het wel of MSC D1 wakker werd en de schroom van zich af wierp.

Teamwork en goed voetbal zorgden er voor dat MSC D1 de licht bovenliggende partij werd, zowel in veldspel als in kansen/mogelijkheden. Voornamelijk via de rechterkant stichtten we gevaar. Via Mads, Juliën en Julian kregen we tussen de 5e en 25e minuut enkele kansen. Ook werd MSC D1 nog een keer gevaarlijk uit een corner, waarbij Peter de bal bij de tweede paal bal terug kon koppen en Romein in een uiterste poging net over kopte. Verder viel er voor rust, uit een vrije trap van Jason, nog een kansje voor Jeen te noteren. Wel wat kansen maar geen goals voor MSC D1, dus 0-1 bij rust.

MSC D1 speelde op de eerste vier minuten na een prima eerste helft. Precies zoals was afgesproken, als één, als een echt team. De achterhoede speelde solide en het middenveld zat dicht tegen de voorhoede aan. De dreiging uit het middenveld was misschien nog iets te gering, maar het vertoonde (team-)spel en een kleine achterstand bij rust boden nadrukkelijk zicht op meer.

De trouwe MSC D1-aanhang keek dan ook uit naar de tweede helft. Als de mannen van Arjan, Michiel en Dennis er in zouden slagen om er – net zoals onlangs tegen Olde Veste uit – een schepje boven op te doen, dan zou er minimaal een gelijkspel in moeten zitten. Zo was in elk geval de heersende gedachte. MSC D1 had dat in de rust ook onderling afgesproken, maar jammer genoeg kwam het er niet uit. De thuisploeg speelde een duidelijk mindere tweede helft. Natuurlijk had dat ook te maken met de kwaliteit van Quick ’20, maar leek wel of het heilige vuur bij MSC D1 in de kleedkamer was achtergebleven.

Het middenveld leed te veel balverlies, stond te ver van de tegenstander en was daardoor vaak te laat. Mooi leermoment voor onze ploeg was dat de mannen van Quick ‘20 continue in beweging waren. MSC ging te vaak pas bewegen als de bal misschien in buurt ging komen. Dit gold niet alleen voor het middenveld, maar ook voor de aanvallers die vaak te laat waren als er een bal tussen viel. Zo had Quick ‘20 de tweede helft duidelijk het betere spel. Dit resulteerde wel in enkele corners en een schot op de lat, maar toch ook weer niet veel meer dan dat.

Ondanks de mindere tweede helft had een puntendeling er zeker ingezeten. Helemaal wanneer de scheidsrechter wèl een penalty had gegeven toen Hidde binnen de 16 meter onderuit werd gehaald. Zijn verklaring achteraf, dat er elders in de 16 een fout door een MSC-speler werd gemaakt en dat hij daarom geen penalty gaf, hebben ondanks goed nazoeken niet in de spelregelboekje kunnen vinden. De “dubbele fout” bestaat wel in het volleybal, maar volgens ons niet in het voetbal. Maar goed, over de hele wedstrijd beschouwd was de winst voor Quick’20 D1 verdiend. Dichtbij, maar net niet goed genoeg, dat was de harde conclusie.

Het Paasweekend staat voor MSC in het teken van internationaal voetbal. De mannen spelen dan het Eurosportringtoernooi om de Sirene Cup in het Vlaamse Oostende. De zaterdag daaropvolgend wacht er weer een Twentse voetbalgrootmacht. We gaan dan op bezoek bij Excelsior ’31 D1 op het mooie sportpark De Koerbelt. Misschien spelen we dan wel op het hoofdveld voor één van de grootste en mooiste hoofdtribunes van het Nederlandse amateurvoetbal. De rood-witten zijn duidelijk met een opmars bezig. Eens kijken of we net als in Meppel weer van ze kunnen winnen en hun opmars een halt toe kunnen roepen.