MSC D1 had namelijk nog iets recht te zetten tegen de mannen uit Steenwijk. De heenwedstrijd in Meppel werd namelijk onverdiend met 0-1 verloren. Een dominerend MSC D1 wist toen ondanks meerdere goede kansen niet te scoren, terwijl de Steenwijkers de enige keer dat ze voor de MSC-goal kwamen het net wel wisten te vinden. Tijd voor revanche dus en die revanche zou er komen. Wel moet worden gezegd dat MSC D1 ietwat slapjes aan de wedstrijd begon, maar het was dan ook nog erg vroeg toen de wedstrijd begon. Gelukkig waren de mannen snel bij de les en werd de druk op het Olde Veste doel snel opgevoerd.

Dit gebeurde in een iets andere opstelling dan gebruikelijk. Daan was nog steeds niet fit genoeg om mee te spelen, Jason was de hele week ziek geweest en Kai en Romein hadden de laatste training geblesseerd moeten verlaten. Daardoor speelde Nick nu naast Peter centraal achterin en stond Jason in de spits. Na de eerste vijf minuten, die dus voor Olde Veste waren geweest, nam MSC het initiatief over. Met name de vleugelaanvallers zorgden voor veel gevaar. Hidde bezorgde op de linkerkant zijn tegenstander een lastige dag en Mads was op rechts een ware plaag voor zijn man. Mads wist zich een paar goede kansen uit te spelen, maar het laatste beetje geluk ontbrak telkens. Dat was met name het geval toe hij na een mooie pass van Julian zijn tegenstander passeerde, daarna met rechts de keeper uitkapte om vervolgens zonder aarzelen de bal met links op de goal te schieten. Een prachtige actie die helaas niet werd beloond omdat de bal net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn rolde.

Aan het einde van de eerste helft werd Olde Veste weer wat gevaarlijker. Dat leidde in eerste instantie tot een corner die door Stue onschadelijk kon worden gemaakt. In de laatste minuut voor rust kwam de thuisploeg jammer genoeg toch op een 1-0 voorsprong. Na een goed uitgespeelde counter werd de linksvoor gevonden die Stue in de korte hoek kansloos liet. Teleurgesteld zocht MSC D1 de kleedkamer op. Daar legde de trainer hen de vraag voor: wat gaan we doen, opgeven of een paar tandjes bijschakelen en de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken?

De mannen kozen voor het laatste en niet alleen in woorden, maar gelukkig ook in daden. In de gehele tweede helft heeft MSC D1 het spelbeeld bepaald en was het de bovenliggende partij. Stue heeft bijna niet in actie hoeven komen. In de 13e minuut na rust floot de scheidsrechter voor een vrije trap na een actie van Mads die continue gevaarlijk was aan de rechterkant. Hidde schoot deze hard op de goal, waardoor de keeper een rebound weg moest geven. Na een ouderwetse scrimmage voor het OV-doel was het Jason die met een hard schot de trekker overhaalde en de dik verdiende gelijkmaker binnen knalde, 1-1. Ook na de gelijkmaker bleef MSC D1 druk op de tegenstander houden en was het gevaarlijker dan Olde Veste. Uit één van de vele corners zou het uiteindelijk 1-2 worden.

Vijf minuten voor tijd was het weer tijd voor zo’n fantastisch genomen corner van Julian. Hij neemt ze zowel vanaf de linker- als vanaf de rechterkant en telkens zijn ze prima. Bal klaarleggen, concentratie, nog één keer diep ademhalen, ontspannen en dan geeft Julian telkens weer de bal strak voor de pot. Met kopsterke spelers als Peter, Jeen, Tim en Kai in het team is de corner een echt wapen van MSC D1 geworden. Helemaal omdat de mannen voor de goal de kunst van het goed getimed inlopen inmiddels aardig onder de knie hebben.

Dit keer was het Jeen die goed naar de bal bleef kijken, op tijd in liep en de prima voorgegeven bal van Julian onhoudbaar achter de keeper van Olde veste kopte. In de laatste minuut van de wedstrijd leek het nog 1-3 te worden. Weer uit een corner, maar Peter kon net niet bij de bal komen. Zo bleef het dus bij een verdiende 1-2 overwinning op het sterke Olde Veste D1. MSC D1 heeft zich hierdoor vast op de vierde plek in de 3e divisie G genesteld, zeven punten voor nummer vijf Olde Veste. Op plek drie staat Longa’30 D1. Zij hebben een wedstrijd minder, maar een punt meer. Nummers 1 en 2, Quick’20 D1 en NEO D1, domineren deze competitie en zijn niet meer te achterhalen.

Maar zeg nu zelf: MSC D1 dat derde kan worden in de 3e divisie, dat zou toch een geweldig resultaat zijn. Daar gaan we dus nu maar voor. Alleen de komende twee weken niet, dan zijn we namelijk vrij. Op zaterdag 12 maart hervat MSC D1 de competitie. We gaan dan naar Hoogeveen om tegen De Weide D1 aan te treden. De eerste wedstrijd van het laatste deel van de competitie, op weg naar plek 3.