Op Urk wacht dus D3 van de plaatselijk voetbalgrootmacht. Een team dat in z’n geheel uit tweedejaars D-spelers bestaat en fysiek duidelijk sterker is dan onze mannen. Dit verschil is vooral in de eerste helft zichtbaar. Iets te timide gaat MSC D2 de strijd aan. Voetballend doen ze niets voor de wit-blauwen onder, maar (te) veel duels gaan verloren. “Duels uit de weg door veel beweging zonder bal en het snel en secuur inspelen van de bal” luidde het devies van trainer Johan Kienstra vooraf, maar dat lukte in de eerste helft niet goed genoeg. MSC D2 liep te veel met de bal en kwam daardoor te vaak in duels terecht, met veelvuldig balverlies als gevolg.

Het was dan ook sv Urk D3 dat tegen het einde van de eerste helft de score opende. MSC D2 kreeg voor rust weinig tot geen kansen. Niet alleen omdat het net niet scherp genoeg speelde, maar ook omdat een tweetal veel belovende aanvallen door onterechte vlagsignalen ruw werden onderbroken. In de rust probeerde Johan zijn mannen nog een keer extra op te peppen. Al snel bleek dat dit prima gelukt was. Kort na de derde dubieus afgevlagde uitbraak was het uiteindelijk Melvin die de gelijkmaker wist aan te tekenen. MSC D2 bleef druk zetten en kreeg ook nog een aantal goede kansen. Omdat ook Urk gevaarlijk bleef was de wedstrijd spannend tot het einde. Kort voor het eindsignaal redde Stue nog een keer erg knap op een gevaarlijk Urker schot. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er dus een 1-1 eindstand op het scorebord. Al met al een prima resultaat, maar 3 punten waren zeker niet onverdiend geweest.