Deze opgaande lijn werd in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Oldemarkt D1 netjes doorgetrokken. Zonder Kai en Kay – zij moesten vanwege blessures verstek laten gaan, beterschap mannen!  – lieten de overige spelers vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Henk Boland zien wat ze van plan waren. Achterin werd er door Koen, Leon, Peter en Joshua scherp verdedigd. Posities werden goed overgenomen en wanneer het kon werd er goed druk naar voren gegeven. Keeper Stue zou hierdoor een makkelijk dagje beleven. Ook toen Peter na een trap tegen het hoofd van het veld moest, bleef de verdediging scherp spelen. Paul nam de positie van Peter goed over. Het was niet te zien dat hij voor het eerst in het centrum van de defensie stond.

Op het middenveld speelden Nick, Floris en Jitze lekker samen. Er was rust aan de bal en volop beweging bij spelers die niet in balbezit waren. Daardoor stond er op het middenveld altijd minstens één MSC-er vrij. En, omdat Melvin, Romein en Mats hetzelfde deden, kon er ook altijd worden gekozen voor een pass naar voren. MSC D2 was daarom duidelijk de bovenliggende partij. Alleen, …. de goals bleven uit. Door pech en net niet scherp genoeg afwerken was de stand bij rust nog 0-0. Ook na rust duurde het (te) lang voordat er werd gescoord.

Het was uiteindelijk Oldemarkt D1 dat als eerste scoorde. Gelukkig deden ze dat in eigen doel, zodat het 10 minuten na rust toch nog 1-0 voor MSC D2 werd. De mannen van Johan en Edwin verslapten niet en bleven goed voetballen. De ene na de andere mooie aanval rolde op het doel van Oldemarkt D1 af. Door goals van Melvin en Romein werd het uiteindelijk 3-0 voor MSC D2. Een prima resultaat na een goede wedstrijd. Vol vertrouwen gaat het team dan ook de volgende drukke week in. Op dinsdag lekker trainen, donderdag de laatste bekerwedstrijd tegen Wolvega D1 en dan zaterdag naar de Noordoostpolder voor de moeilijke uitwedstrijd tegen sv Urk D3.