Na wat zoekwerk in Marknesse zelf komen we toch op het sportpark aan om 08.15 uur waar Joran al staat te wachten. Bij de ingang staat een “panna kooi” waar de jongens gelijk gretig gebruik van maken. Omdat het zo koud is heb ik besloten een korte warming up te houden echter dat had ik beter niet kunnen doen… 09.00 uur : de scheidsrechter fluit voor de aftrap. Het is nog steeds koud maar de zon schijnt inmiddels, het kan beginnen. Maar oeps wat is er met MSC D3 aan de hand ????
Ballen worden zo in de voeten van de tegenstander gespeeld, bijna ieder duel wordt verloren, het bekende combinatie voetbal is niet te zien etc. etc.
De ouders kijken verontrust toe. Hebben de jongens teveel energie verspeeld in de kooi of zijn ze nog niet wakker ? Hoe dan ook, MSC komt zelfs goed weg met een
0-0 ruststand.
09.30 uur: Ik vraag aan de jongens wat er niet goed gaat en
krijg een spontane reactie van bijna het hele team : “alles gaat fout, het lukt gewoon niet !” Ik kon maar 1 ding doen en zei: “ga nu gewoon eens voetballen !”
09.40 uur :  Volgens mij heb ik de jongens geraakt want ineens is de felheid en strijd er weer. De ouders zaten nog aan de koffie in de lekkere warme kantine toen Patrick
zich al in de 1e minuut vrijspeelde en hard de bal tegen de touwen joeg : 0-1.
De ouders waren net terug toen dezelfde Patrick de vrijstaande Joran wist te bereiken. Joran bleef heel koelbloedig en binnen 5 minuten stonden we met 0-2 voor!
MSC was dus inmiddels wakker en ook was het combinatie voetbal weer te zien. Toch gaf SVM D2 zich niet gewonnen en kwamen nog enkele malen gevaarlijk door.
Opnieuw hield Bryan echter de nul, goed gedaan “Edwin” !
Nadat Joran de paal had geraakt schoot Stefan uiteindelijk de 0-3 binnen en dit was ook de eindstand. 10.10 uur; Na de slechtste 1e helft van het seizoen toch met een overwinning van het veld stappen was een heerlijk gevoel, zowel voor spelers als ook ouders !

We liggen dus nog steeds op kampioenskoers. Volgende week om 09.00 uur thuis tegen hekkensluiter Olde Veste. Hopelijk zijn de jongens dan wel op tijd wakker.
Hoe dan ook, een slechte wedstrijd ook winnen maakt je kampioen !