Het spel van de Meppeler dames was in de eerste helft nog niet vloeiend. Dit kwam mede door het defensieve voetbal van de Weide. Wel had MSC in de eerste helft een duidelijk veldoverwicht dat resulteerde in een aantal kansen. De verdediging van MSC gaf nagenoeg geen kansen weg. Slechts een keer warende dames van de Weide gevaarlijk na een onderschepte uitrap van onze keepster Grietje. Het schot van de aanvalster van de Weide ging rakelings over. Vlak voor rust werd er uiteindelijk toch gescoord door de Meppeler ploeg. Na een mooie combinatie op rechts ontving Nicole  de bal in de 16-meter en opende met een strak schot de score.
Na de rust een ander beeld bij MSC. Combinaties liepen beter en de druk op de defensie van de Weide werd meer en meer opgevoerd. Hierdoor ontstonden er veel kansen voor de Meppeler dames. Ook werden speelsters meer in stelling gebracht om vanuit de 2e lijn te schieten.
Net zoals de 1e helft bleef De Weide hardnekkig verdedigen. Maar MSC dicteerde overduidelijk de wedstrijd. Na een vlot lopende aanval en een prima pass van Dimitrea scoorde Malenthe de 2-0. Daarna scoorde Tamara 3-0. Zij schoot na een goede redding van de keepster van de Weide de terugspringende bal beheerst in. Een voorzet van Whitley draaide even later verrassend mooi over de keepster in de verste hoek. 4-0. Daarna was het wederom Malenthe die het doel wist te vinden en de stand op 5-0 bracht. Aan de andere kant was de Weide slechts één keer gevaarlijk nadat een uittrap van Grietje door de voorhoede van de Weide onderschept werd. De bal belandde uiteindelijk op de lat. De eindstand van 6-0 werd bereikt door een prachtig schot van Rachel. Van grote afstand schoot zij de bal net onder de lat en ver buiten het bereik van de keepster onhoudbaar binnen.
Aanstaande zaterdag breekt in Leeuwarden het officiële voetbalseizoen aan met een bekerwedstrijd tegen de dames van Blauw Wit 34. Deze ploeg speelt dit jaar voor het eerst in de 2e klasse. Wellicht de beste graadmeter tot nu toe om te kijken welke ambities en kwaliteiten de Meppeler dames hebben.