Lelystad E1 is een sterke ploeg met vooral voorin een aantal snelle en balvaardige spelers. De twee wedstrijden die MSC E1 voor de winterstop tegen hen speelde eindigen beide in zwaarbevochten nipte overwinningen voor de mannen van Arjan en Michiel. Met maar één wisselspeler en drie allesbehalve fitte spelers stond MSC E1 dus weer een lastig potje te wachten. Lelystad ging furieus van start en was in de eerste 10 minuten duidelijk de betere. Met name op het middenveld had MSC het zwaar, waardoor de verdediging constant met een mannetje meer werd geconfronteerd. Soms zelfs wel twee.

Al snel werd het 1-0 voor de thuisploeg. De overmacht werd onze verdediging te veel en keeper Stue – die wederom een prima wedstrijd zou keepen –  was kansloos op de inzet van de Lelystad-aanvaller. Na een omzetting op het MSC middenveld kregen de zwart-witten wat meer grip op de tegenstander. Door keihard te werken knokte MSC E1 zich weer terug in de wedstrijd. Voetballend liep het vandaag wat minder, maar de 120% werklust compenseerde dit volledig. Met name de niet geheel fitte Peter liep zich de logen uit zijn lijf en samen met Mads, Tim en Stue zorgde hij er voor dat de aanvallen van Lelystad tijdig werden geneutraliseerd.

Jason en Nick trokken op het middenveld meer en meer het initiatief naar zich toe en voorin waren vleugelspitsen Jurjen en Julian via snelle tegenaanvallen gevaarlijk. Spits Kai – later afgelost door de, net als Peter, zieke maar prima spelende Jeen – fungeerde als aanspeelpunt, hield ballen goed vast en wist zijn mede-aanvallers regelmatig te bereiken. Na een minuut of twintig werden de snelle tegenaanvallen Lelystad te veel.  In eerste instantie leek het er op dat Julian aan het einde van een razendsnelle tegenaanval stond, maar het bleek een verdediger van Lelystad te zijn die de bal achter zijn eigen keeper volleerde, 1-1 dus!

Ook na de gelijkmaker bleef Lelystad E1 iets sterker dan MSC E1. De MSC-verdedigers stonden echter pal en tot scoren kwam Leystad dus niet. Door attent handelen voor de goal van de tegenstander wist MSC E1 wel te scoren. Het was Jeen die het best reageerde op een afvallende bal en  middels een echte spitsengoal voor de 1-2 voorsprong bij rust wist te zorgen.

De tweede helft liet ook een spannende gelijk opgaande strijd zien. Was de eerste helft nog voor Lelystad E1. In de tweede helft was het voordeel licht voor MSC E1. Ook nu gaf de goede conditie van MSC E1 weer de doorslag in het tweede deel van de wedstrijd. MSC E1 kon – ondanks de aanwezigheid van drie niet fitte spelers – het hoge tempo volhouden en troefde Lelystad steeds vaker af. Lelystad E1 bleef gevaarlijk, maar Stue en zijn verdedigers wisten tegengoals te voorkomen. Vijf minuten voor tijd was het Jason die de wedstrijd in het slot gooide. Na een goede rush van Jurjen over rechts hoefde Jason de bal alleen nog maar even bij de eerste paal in te tikken voor de allesbeslissende 1-3 voorsprong voor MSC E1.

Zo werd er na twee verliespartijen tegen FC Twente E1 en CSV’28 E1 weer gewonnen. Volgende week komt Berkum E1 op bezoek. Hopelijk is iedereen dan weer helemaal fit en is de selectie weer 11 spelers groot. Berkum is een leuk voetballende en technisch vaardige tegenstander. Kom op zaterdag 8 maart om 10.30 uur dus gerust kijken. De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld van MSC. U zult gegarandeerd een leuke wedstrijd zien.