Om precies 11.15 uur stapte de scheidsrechter het speelveld op en kon er afgetrapt worden. Dit tot grote opluchting van Hans, de teamleider die al zenuwachtig werd bij het idee dat hij vandaag de wedstrijd zou moeten leiden.

MSC trapte af en nam gelijk het heft in handen. De eerste 10 minuten van de wedstrijd werd er goed gevoetbald door de wit-zwarten. De bal ging goed rond, bij balverlies werd er direct druk uitgeoefend en de spelers toonden inzet. Dat leverde de nodige kansen op: een tweetal goede afstandsschoten die knap gepakt werden door de Alcides keeper en een tweetal kansen waarbij het geluk net niet meezat.

Aan de andere kant had onze keeper niet veel werk te doen, door het goede veldspel van het middenveld en de verdedigers. Eigenlijk was het wachten op de 1 – 0.

In de 12e minuut viel die dan ook, echter voor…………… Alcides. Een foutieve terugspeelbal bezorgde Alcides een niet te missen kans: 0 – 1. Tegen de verhouding in stond MSC achter.

Deze tegentreffer luidde een mindere periode van MSC in. Het spel werd onrustig, passes kwamen niet meer aan, het samenspel kwam niet meer zo mooi uit de verf, de zijkanten werden vergeten, de drukte in het centrum werd opgezocht.

Alcides kwam hierdoor beter in het spel en bereikte met de 1 – 0 voorsprong de rust.

De tweede helft begon goed voor MSC. Na drie minuten wist Hidde met en geweldig schot de gelijkmaker aan te tekenen. Hier ging een mooie aanval aan vooraf. Van achteruit werd opgebouwd, via het middenveld en uiteindelijk werd de voorhoede in stelling gebracht.

Met een mooie kapbeweging zette Hidde zijn directe tegenstander “buitenspel” en schoot raak: 1 – 1.

De supporters van MSC hadden weer vertrouwen in een goede afloop. Deze tegenstander was te verslaan !

De aanvallen van MSC brachten echter niet het gevaar en leverden evenmin goals op. Wel veel corners, maar die werden eenvoudig afgeslagen.

Meerdere spelers van MSC hadden last van het fysieke spel van Alcides en diverse spelers klaagden over kleine pijntjes die ze verhinderden om voluit te kunnen spelen.

Toen om 12.10 uur de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blies, stond de 1 – 1 nog steeds op het scorebord.

Bij de supporters overheerste een dubbel gevoel. De spelers hebben hun best gedaan en hadden in de eerste tien minuten de wedstrijd volledig in handen. Een overwinning zat er toen zeker in. Daarna is de wedstrijd uit handen gegeven en werd het een gevecht tegen een achterstand en tegen zichzelf.

MSC heeft aan deze wedstrijd een punt overgehouden, maar eigenlijk twee verloren…….