De “Tukkers” hadden er duidelijk zin in. MSC E1 is met de afspraak om 45 minuten voor de wedstrijd aanwezig te zijn altijd al lekker op tijd, maar FC Twente E1 deed daar nog een schepje bovenop. Een uur voor de wedstrijd zat de kantine al vol met hun supporters en gebruikten de spelers het hoofdveld alvast als intrapveldje.  MSC’s eminente wedstrijdsecretaris Klaas Drenth, die met het oog op de wedstrijd MSC 1 – Rohda Raalte 1 van zondag alvast een eerste keuringsrondje over het veld liep, verzocht de mannen vriendelijk het veld te verlaten, waarna zij de kleedkamer opzochten.

De mannen van Arjan Bosschaart en Michiel Gelmers deden dat even later ook en kregen daar de laatste aanwijzingen voor de wedstrijd. Na een goede warming up floot scheidsrechter Henk Boland om 10.30 uur voor de eerste keer. In de eerste helft speelde MSC E1 met de wind – of zeg maar gerust: met de storm – in de rug. De zwart-witten gingen ook stormachtig van start. In het eerste kwartier werd er gewoon goed gevoetbald en deden de mannen niet onder voor hun tegenstanders. Er werd goed en fel druk gezet.  Dat FC Twente E1 dat in competitieverband nog niet zo heel vaak had meegemaakt was te zien. Het duurde dan ook zeker 20 minuten voordat zij echt in hun spel kwamen. Het was toen echter al 1-0 voor MSC E1. Het was Kai die uit een prima genomen corner van Julian de 1-0 tegen het net schoot. Een voorsprong die verdiend was op dat moment.

Jammer genoeg gebeurde er daarna iets wat we wel vaker zien bij MSC E1. Na de voorsprong werd het voetbal namelijk minder. Er werd nog wel hard gewerkt en goed druk gezet, maar in balbezit stonden er op het middenveld en voorin te veel spelers stil. Afwachten waar de bal naar toe gaat, in plaats van zelf bewegen, vrijlopen en de medespeler die aan de bal is een afspeelmogelijkheid geven. Zoals de trainer altijd zegt: “het zijn de spelers zonder bal bepalen waar de bal naar toe gaat”.

FC Twente E1 was inmiddels gewend aan de felle tegenstand en ging beter voetballen. Tegen de storm in combineerden zij zich een weg naar het MSC doel. Verdedigers Mads, Peter en Tim werkten keihard en wisten veel gevaar te voorkomen. Ook keeper Stue wist een paar keer goed te redden en gelukkig werden er ook een aantal goede kansen gemist. Middenvelders Jason, Jeen en Nick wisten Hidde, Jurjen, Kai en Julian een paar keer goed in stelling te brengen, waardoor ook MSC nog een enkel kansje kreeg. Zou het dan toch gaan lukken: een 1-0 voorsprong bij rust tegen FC Twente E1? Nee, helaas zou dat niet het geval zijn. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Twente weer een corner. Uit de kluts viel de bal ietwat gelukkig voor de voeten van één van de spelers van FC Twente. Deze schoot kiezelhard en onhoudbaar voor Stue in, waardoor het 1-1 werd. Enkele seconden na de gelijkmaker blies de scheidsrechter voor de rust.

De tweede helft zou lastig worden voor MSC E1 dat was wel duidelijk. De tegenstander kwam op stoom, zelf voetbalden we wat minder en de storm blies keihard in ons gezicht. Dit alles leidde tot 10 slechte minuten voor MSC E1. Daarna pakten de mannen van Arjan en Michiel hun gebruikelijke niveau op, maar dat was te laat. FC Twente had van de verwarring gebruik gemaakt door twee keer te scoren.  Het stond dus al 1-3 toen MSC E1 weer een beetje ging voetballen. Een gevaarlijke aanval leidde tot een hard schot van Jason. Helaas sprong de bal via onderkant lat het veld in plaats van het doel in. De rebound viel voor de voeten van Hidde, die de bal zo mogelijk nog harder inschoot. Het schot van Hidde ging langs de keeper, maar ook snoeihard tegen de lat. Twee keer lat in één aanval, wat een pech. Helemaal toen FC Twente uit de tegenaanval wel de 1-4 inschoot. Daarmee was het verzet definitief gebroken. FC Twente E1 bleef de beter ploeg en de hard werkende verdediging en prima keepende Stue konden de schade tot vijf tegentreffers beperken. Vlak voor tijd wist MSC uit een corner nog de 2-5 te scoren. Of de corner van Jurjen in één keer over de doellijn ging, of dat Tim het laatste zetje gaf was niet goed te zien.

Al met al werd het dus dik verdiend 2-5 voor FC Twente (sv Twello) E1. Met de uitslag op zich was niet zo veel mis. Het was goed om te zien dat er in de eerste 20 minuten goed werd gevoetbald. Alleen jammer dat MSC E1 het goede spel van de eerste 20 minuten niet kon vasthouden. Weer een leermomentje dus, zullen we maar zeggen. De komende week gaan we gewoon weer lekker trainen en zaterdag spelen we in Zwolle tegen CSV’28 E1. Een goed team, waartegen we al diverse mooie en spannende wedstrijden hebben gespeeld. Meestal winnen we nipt, dus de mannen uit Zwolle zullen nu wel eens aan het langste eind willen trekken. Ongetwijfeld wacht de MSC E1 weer een pittige wedstrijd. Nu maar hopen dat de leider dit keer wel de weg weet en de MSC-karavaan niet via de A50 hoeft om te rijden!