Helaas ging deze vlieger niet op want waar we verleden week continue druk hadden op de tegenstander, het veld klein hielden bij balverlies en met goed positiespel in balbezit kans op kans kregen waren we vandaag net overal een stapje te laat en niet scherp genoeg. In de eerste helft moest Kai met een kleine knieblessure even naar de kant waardoor de organisatie heel even weg was en prompt Lelystad de 1-0 maakte. Na deze tegentreffer waren we het even kwijt en deden we niet meer wat we moesten doen. De aanvallers konden geen bal vasthouden, de middenvelders vergaten hun duels te winnen en de verdedigers hadden hun handen vol aan de aanvallers van Lelystad.

Gelukkig heeft een wedstrijd twee helften met een rust ertussen waarin we opnieuw de afspraken doornamen en één ding met elkaar afspraken: verliezen is helemaal niet erg maar dan wel als iedereen er alles aan heeft gedaan.

De tweede helft waren we gelukkig weer een stapje scherper en begon iedereen elkaar ook weer te coachen. Ook na de 0-2 van Lelystad raakten we niet in paniek maar bleven voor elke grasspriet knokken. Na een cornerbal van Julian was het dan eindelijk zover. Onze nieuwste aanwinst Tim van Dijk, overgekomen vanuit E3 vond met een fantastische kopbal het gaatje achter de keeper van Lelystad. Deze goal gaf E1 zoveel vertrouwen dat iedereen nog een stapje harder ging doen. Na wederom een corner van Julian was het dit keer de tegenstander zelf die ons weer op gelijke hoogte bracht. Tussendoor had Jason nog een keer de paal geraakt (we stoppen met latje schieten op de training na alle ballen van de afgelopen wedstrijden op paal en lat) dus het zat eindelijk een keertje mee. MSC E1 rook bloed en ging op jacht naar de winnende treffer en uiteindelijk haalde Jason met een mooi schot de trekker over en bleven de drie punten in Meppel. Stue haalde nog een bal uit de kruising met een fantastische redding en de keeperstrainingen van Rob van den Brink beginnen hun vruchten af te werpen. Ook na de 3-2 hadden Jeen en Julian na een mooie actie van Hidde nog de 4-2 op de slof maar dat was waarschijnlijk iets teveel van het goede geweest.

De zoals gewoonlijk weer prima leidende scheidsrechter Henk Boland floot voor het eindsignaal waardoor het feest kon beginnen. Na 0-2 achter te hebben gestaan en dan met 3-2 winnen zegt iets over het karakter van de jongens.  Voetballend was het vandaag een stuk minder dan verleden week maar nu wel drie punten in de knip. De komende trainingen dus nog volop werk om het niveau weer omhoog te krijgen. Over twee weken komt koploper PEC Zwolle E1 op bezoek dus zullen we én goed moeten voetballen én moeten  knokken om een kans te maken!

Tot slot nog een woord van dank aan alle vaders die er wekelijks weer voor zorgen dat het veld er weer  keurig bij staat!