Ditmaal waren de Meppelers voor het eerst versterkt met de talentvolle Dave Everts uit Havelte. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Wellicht zou er voor de derde keer dit seizoen gewonnen kunnen worden. De wedstrijd begon hoopvol. Al in de 2e minuut brak Hajo door de vijandelijke linies. Hij rondde beheerst af: 0-1. Raptim kwam sterk terug. Vooral de talrijke corners waren erg gevaarlijk. De onvermijdelijke gelijkmaker viel in 8e minuut. Nog geen twee minuten later kwam MSC weer op voorsprong. Een hard schot van Jort werd door Jurjen listig van richting veranderd: 1-2. E2 was in die fase de bovenliggende partij, maar toch kwamen de blauwwitten in de 14e minuut weer op gelijke hoogte. De match golfde nu op en neer. Het was Rutger die de Meppelers voor de derde keer naar een voorsprong counterde. Toch lukte het de pupillen van Gino en Hajo niet om met 2-3 de  rust in te gaan. In de allerlaatste seconde van de eerste helft kwam de opponent weer op gelijke hoogte. Ruststand: 3-3.
Na de pauze ontbrak het MSC eenvoudigweg aan geluk. Senna, Djermo, Dave en Levay kwamen diverse keren vrij voor de keeper, maar wisten het net niet te vinden. Raptim daarentegen was wel fortuinlijk in de afwerking. Sterk verdedigend werk van Nick en Menno kon niet voorkomen dat de Coevordenaren met 5-3 aan het langste eind trokken.