Feit is wel dat Hajo zichtbaar moeite had om beide functies te scheiden. Het optreden van de coach/scheidsrechter had overigens geen invloed op het wedstrijd- en scoreverloop. Emmen was duidelijk de betere ploeg en won uiteindelijk verdiend.
Tegen de verhouding in kwam MSC nog wel op een 1-0 voorsprong. In de vijfde minuut speelde Jurjen Rutger vrij en de spits wipte de bal behendig over de doelman. Emmen was maar kort aangeslagen. Met prachtige combinaties werden Nick, Jort en Senna zoekgespeeld. Het was alleen aan sluitpost Menno te danken dat er nog geen doelpunten vielen. Halverwege de eerste helft moest ook hij 2x capituleren en stond er 1-2 op de borden. Ondanks deze voorsprong bleven de Emmenaren furieus aanvallen. Toen bleek dat MSC ook prima op de counter kan spelen. Op aangeven van Hajo speelde Levay de bal diep. Djermo klopte de vijandelijke defensie ruim op snelheid. Zijn afronding was keurig: 2-2. Met hangen en wurgen en prima keeperswerk leek E2 met een gelijke stand de pauze in te gaan. Helaas dacht de tegenstander daar anders over. In de voorlaatste minuut scoorde Emmen uit een hoekschop. Op de 2-3 ruststand viel niets af te dingen.
Na de onderbreking leek MSC de organisatie beter voor elkaar te hebben. De zwartwitte verdediging hield keurig stand, maar aanvallend konden de pupillen van Gino geen echte vuist meer maken. In de laatste 6 minuten wist Emmen toch nog twee keer het net te vinden. Een terechte 2-5 nederlaag was het gevolg.