De voorbereiding was zaterdag verre van optimaal. Totaal versplinterd kwamen spelers, technische staf en toeschouwers aan in het afgelegen Schoonoord. Sommigen meldden zich op het afgesproken tijdstip in Schoonebeek, anderen verschenen in Veenoord. Nadat ook de laatste dolende ouder op het juiste sportpark had ingecheckt, kon de wedstrijd toch nog stipt om 11:00 uur van start gaan.
Aanvankelijk leken de Ellertjes en Brammertjes iets sterker dan de Meppeler tegenstrevers. De betere kansen waren voor de geelhemden. Er moest een counter aan te pas komen om Levay – hij was nog steeds niet fit – vrij voor de keeper te brengen: 0-1. Schoonoord knokte zich terug en wist de stand al snel op gelijke hoogte te brengen: 1-1. Goed doorzetten van Hajo bracht KSC vervolgens zodanig in de war dat de bal in eigen doel werd gewerkt: 1-2. Tegen het einde van de eerste helft kreeg E2 meer grip op de wedstrijd. In de blessuretijd scoorde Hajo wel zelf. Ruststand: 1-3.
In de tweede helft kwam MSC goed uit de startblokken. Nadat Djermo en Rutger met prachtige afstandschoten de stand op 1-5 hadden gebracht, leek KSC even overlopen te worden. Op dat moment sloeg de onderschatting toe. Nick en Senna hadden de blik teveel naar voren gericht en Jort kwam tegen een overmacht aan aanvallers te staan. Binnen een mum van tijd was KSC teruggekomen tot 3-5. Voordat het echt spannend kon worden, bracht Dave met een knappe kegel de 3-6 eindstand op de borden.
Uit de eerste drie wedstrijden in 2012 heeft MSC E2 maar liefst 7 punten gehaald. Gevreesd moet worden dat de opmars op de ranglijst hiermee voorlopig tot een einde komt. De komende weken staan namelijk louter wedstrijden tegen de top 3 op het programma. Desondanks wordt er onder de volgers (tegen beter weten in?) geld ingezet op nog meer puntenwinst voor E2…

Helaas wordt dit verslag niet geïllustreerd met de gebruikelijke foto’s. De drie huisfotografen hadden kennelijk besloten allemaal een baaldag op te nemen. Jammer!