Er was in de afgelopen 1,5 week al enthousiast getraind door de spelers die terug waren van vakantie. MSC begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en al snel kwamen de eerste kansen, maar helaas trof Niek de lat en werd een schot van Kay keurig gered door de keeper. De 1-0 kon niet uitblijven en uit een corner van Kay schoot Coen onberispelijk de 1-0 binnen. Daarna kwam er nog een mooie pass van Niek maar ook dit schot pakte de keeper goed. Fedor dacht, ik heb ook een goed schot en ja hoor deze prachtige knal betekende de 2-0.
Het bleek toen al dat MSC veel sterker was dan Vitesse, dat doelman Jesse een rustige ochtend zou gaan krijgen en de verdediging bestaande uit afwisselend Thomas, Twan en Fedor de eventuele uitbraken zouden onderscheppen. De ballen die Jesse kreeg, waren deze wedstrijd alleen terugspeelballen.
MSC was dus veel sterker en Kay, die de hele wedstrijd strooide met passes, schoot keurig de 3-0 binnen. Daarna begon Thomas zich te bemoeien met de aanval en na 2 schoten die gestopt werden, was het toch raak voor hem en stond de 4-0 op het scorebord. MSC begon te spelen zoals het Nederlands elftal gisteravond en de toeschouwers werden getrakteerd op mooi voetbal, met mooie combinaties en na een schot van Quinten die keurig het spel verdeelde was het Coen die het snelste was en de 5-0 binnen tikte. De toeschouwers gingen er goed voor zitten, want zou de 10 gehaald worden? Vlak voor rust was het Coen die rustig de 6-0 binnen schoot, na wederom een prachtig opgezette aanval.
Tijdens de rust werd er genoten van het goede spel, maar werd de mannen aangegeven dat Vitesse het moeilijk had en dat er veel overgespeeld moest worden, zodat er een optimaal resultaat zou komen. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd, want de 2e helft was 1 groot doelpunten festijn. Vanuit de achterhoede was het Twan die de buitenspelers continue de diepte instuurde en nadat de kansen van Niek en Thomas er niet in gingen, was het wachten op de 7-0. Deze werd gemaakt door Niek na een prachtige actie en Thomas deed dit keurig na en zo stond het 8-0. Na weer een prachtige pass van Quinten scoorde Niek de 9-0 en was het wachten wie de 10-0 zou maken. Deze werd gemaakt door Kay en ook dit was weer een prachtig doelpunt van afstand. Dat de jongens vorig jaar veel geleerd hebben en dat het met het zelfvertrouwen goed zit, bleek toen Thomas de bal mooi binnenkopte na een prachtige voorzet van Kay. Daarna liet Fedor zien, dat hij heel hard kan schieten en dat betekende 12-0.
De supporters waren nog steeds erg enthousiast en nu was het Quinten die 13-0 scoorde uit een voorzet van Niek. Niek had voor zichzelf besloten om de wedstrijd in stijl af te sluiten en zijn doelpunten aantal te verhogen. Na een mooi samenspel tussen Thomas en Niek, was het Niek die de 14-0 maakte en scoorde Niek ook de 15 en 16-0 na individuele acties.
Toen scheidsrechter Pascal affloot en de kruitdampen weg waren, was het dus 16-0 geworden.
 
MSC E5 bekert verder en dit is terecht, want in zeer korte tijd heeft dit team laten zien, dat zij veel in hun mars hebben en dat het een mooi voetbalseizoen kan worden.