De groen-witten stonden als gevolg van een marginaal beter doelsaldo een neuslengte voorons op de tweede plek in de hoofdklasse 7 KNVB Noord. Vooralsnog is sv Urk de onbetwiste nummer 1 in onze competitie. Vandaag ging het in de laatste wedstrijd van de heenronde dus om de tweede plek in de competitie.
Er was de afgelopen week daarom weer fanatiek getraind en de mannen maakten duidelijk maar één doel voor ogen te hebben en dat was WINNEN!!!! En eerlijk is eerlij, ze begonnen de wedstrijd als een team met een missie. Na een minuut of tien stond er dan ook al een 2-0 voorsprong voor MSC F1 in het aantekeningenboekje van assistent-trainer Michiel Gelmers. Volop lachende Meppeler gezichten langs de lijn, want MSC was veel sterker en de 2-0 voorsprong was een magere afspiegeling van de kansenverhouding op het veld. In één aanval werd zelfs drie keer het aluminium geraakt en ook had de keeper van Joure enkele goede reddingen verricht.
Maar toen was het op eens voorbij. Zoals wel vaker gebeurt zakte het MSC-spel helemaal in elkaar. Er werd niet meer naar voren verdedigd, maar de mannen liepen alleen nog maar achteruit. De aanvallers lieten het er bij zitten en op het middenveld was er weinig strijd meer zichtbaar. Het gevolg hiervan was een 2-2 ruststand. Dat het bij 2-2 bleef was trouwens aan keeper Stue te danken die enkele formidabele reddingen liet zien.
In de rust maakte trainer Arjan Bosschaart eerst klip en klaar duidelijk wat er van de mannen verwacht werd. Daarna werd er alleen nog maar gekeken naar wat er in het begin van wedstrijd goed werd gedaan. Na enkele minuten stonden onze mannen weer op scherp en waren ze helemaal klaar voor de tweede helft. In deze tweede helft lieten ze weer zien waar ze tot in staat zijn. Goed positiespel, snelle combinaties, agressief verdedigen en keihard voor elkaar werken. Al snel werd het daardoor 2-3. Even later kon Joure nog één keer scoren en werd het 3-3. Daarna was het alleen nog maar MSC dat de klok sloeg. Van de vele kansen werden er nog twee benut zodat er uiteindelijk een dikverdiende 3-5 overwinning voor MSC F1 op het wedstrijd kon worden ingevuld. De doelpuntenmakers waren dit keer: Hidde (2x), Luc (2x) en Kai.