Eerst maar eens van Drenthina winnen, was dus de opdracht. Deze opdracht werd zoals gewoonlijk met veel enthousiasme opgepakt. De gasten uit Emmen kwamen met het vaste voornemen om punten te pakken naar Ezinge. Ze begonnen vol goede moed aan de wedstrijd en probeerden gelijk een aanval op het doel van Stue los te laten. Maar dat was tevergeefse moeite. De verdediging greep direct in en veroverde de bal. Dat bleek een voorteken voor een eenzijdige wedstrijd. MSC F1 was echt veel te sterk voor Drenthina. De bal werd vlot en precies rondgespeeld. Zonder dat een speler van Drenthina er tussen kon komen. De ene na de andere aanval rolde op het Drenthina-doel af. MSC F1 speelde de beste eerste helft van het seizoen. Zonder dat de tegenstander ook maar één keer op het MSC-doel kon schieten, speelde MSC een 4-0 ruststand bij elkaar. Jeen wist drie keer te scoren. Twee kopballen op aangeven van Julian en Jason en één keer na een mooie dieptepas met buitenkantje rechts van Peter. Luca nam na een mooie aanval de vierde goal voor zijn rekening. Ook waren er nog kansen voor Jeen, Hidde en Julian, maar de erg goede keeper van Drenthina stond meer goals in de weg.
Zoals je wel vaker ziet met teams die een goede eerste helft achter de rug hebben, verslapte MSC in de tweede helft ietsje. Er werd net een actie te veel gemaakt en het samenspel was net een klein beetje minder. Ook voor de goal waren de mannen iets minder scherp. MSC wist de score dan ook niet verder uit te breiden. Verdedigers Mads, Kai, Peter en keeper Stue bleven onverminderd  scherp, waardoor Drenthina ook in de tweede helft geen enkele kans kon creëren.
De eerste klus op weg naar de titel werd dus – vooral door een uitstekende eerste helft – eenvoudig geklaard. Naar verluid stond de technische staf van onze volgende tegenstander Bargeres de hele wedstrijd langs de lijn.  Zij hadden vanochtend met 2-4 bij Alcides gewonnen en dachten kennelijk: “we zijn nu toch in Meppel, laten we maar even naar MSC kijken”. De vraag is met hoeveel zelfvertrouwen ze naar Emmen terug zijn gereden.