Onder een stralende zon werd om 11. 24 uur de wedstrijd gestart.Het strijd om de koppositie was begonnen, waarbij al snel duidelijk werd dat de jongens van Emmen elkaar direct makkelijk vonden. MSC kwam in de eerste minuut nog goed weg, omdat de paal een goede inzet tegenhield. Toch werd het al vroeg in de wedstrijd 1 – 0 voor Emmen. Goed combinatievoetbal leidde in de tweede minuut tot een goal.Dit was een behoorlijke domper, hoe zouden de spelers hier op reageren. Gelukkig was er enige veerkracht en kwamen we na enkele minuten langszij. Een snelle uitbraak via Thomas en Gideon bracht de bal bij Maarten die een heel veld voor zich had. Uiteindelijk wist hij de keeper te passeren en de 1 – 1 aan te tekenen.Het leek een echte wedstrijd te worden…………………

Echter het zou heel anders uitpakken deze zaterdag. Nog in de eerste helft werd het 4 – 1 voor Emmen. Door goed keeperswerk van Jarne en medewerking van de paal en de lat stond het “slechts” 4 – 1.

De jongens van MSC stonden er bij en keken ernaar en konden de bal niet of nauwelijks in de ploeg houden.

In de rust waren de meegereisde supporter het met elkaar eens. De stand was verdiend: Emmen was technisch, tactisch en op inzet de betere ploeg.

Er werden nog enkele tactische ingrepen verricht en oppeppende “talks” gegeven.

Het miste zijn uitwerking, want Emmen was helemaal op overwinningskoers en ging de tweede helft van start zoals het de eerste had afgesloten.

In deze helft wisten ze nog 5 keer te scoren tegen 0 voor MSC, zodat de eindstand maar liefst 9 – 1 werd.

Sven werd overigens nog uitgeroepen tot “man of the match” vanwege zijn niet aflatende inzet op een voor hem onbekende (verdedigende) positie.

Voor de trainer en begeleider een hele uitdaging om de beelden/herinneringen haarscherp te analyseren en het trainingsprogramma zo in te richten dat ook hier weer van geleerd kan worden. Heren Cees en Eelco veel succes daarmee.

Na de geweldige start op vrijdag van het eeuwfeest van de club, waarbij meerdere spelers kapitalen bij elkaar hebben gelopen met de sponsorloop voor een nieuw clubhuis, kwam deze topwedstrijd toch echt te vroeg.