MSC begon zoals altijd aan de wedstrijd, scherp en geconcentreerd, met maar 1 doel, de bal in de ploeg krijgen en houden. Dit ging zeer goed en al snel kwamen de eerste kansen. De keeper van WIJC had zijn huiswerk goed gedaan en wist dat hij een belangrijke rol kon gaan spelen vandaag. Dit ging in de begin fase ook goed, mede omdat bij de eerste aanvallen het enthousiame zo groot was om zelf te scoren, dat de vrijstaande medespeler niet altijd gezien werd. Uiteindelijk kwam dit goed en na een prachtige aanval die werd opgezet door Thomas, was het Mats die Jeen aanspeelde en die weet wel raad met kansen 0-1.

Daarna bleef MSC aanvallen en via een prachtige corner viel de 0-2 door Jeen en bleef MSC doorgaan. Fedor stoomde weer ouderwets langs de lijnen en zag zijn kans schoon en via een mooie slalom schoot hij de bal beheerst binnen en stond het 0-3. Max Veld verdeelde het spel keurig vanaf het middenveld en zag op een gegeven moment Jeen vrij staan en zijn pass werd keurig afgerond naar 0-4. De toeschouwers gingen er goed voor zitten en ook de toeschouwers van WIJC gaven hun ogen goed de kost. Het duurde niet lang of het volgende moment voor het doel  van WIJC was er alweer. Kay speelde zich prachtig vrij aan de zijkant  en Thomas schoot in, de keeper kon deze bal nog pakken, maar Jeen heeft een neus voor doelpunten en hij tikte de bal binnen 0-5. Uiteraard wordt er in een wedstrijd als deze veel aangevallen en kwam WIJC er een paar keer goed uit. Gelukkig bleef Max de Vos bij de les en dat is knap als je weinig te doen krijgt. Max had zichzelf voorgenomen om de 0 te houden en redde een paar keer uitstekend. Helaas was deze wedstrijd niet de wedstrijd van Quinten. Quinten had zich tijdens de trainingen geblesseerd en had gedurende de wedstrijd veel last en heeft daarom iets minder gespeeld, maar speelde in die tijd zeer solide.

MSC bleef gevaarlijk en voor de wedstrijd was besproken dat we veel via de zijkanten konden bereiken en Fedor, Kay, Jeen en Mats deden dit. Uiteindelijk kwam Thomas vanuit de achterhoede naar voren en zijn voorzet werd keurig ingetikt door Jeen die alweer geduldig stond te wachten voor de 0-6. Jeen deed vlak voor rust nog een keer het net bollen voor de 0-7.

Tijdens de rust werd er stilgestaan bij het goede spel van de mannen, maar bleven we kritisch kijken naar de kansen, want als je inmiddels zo goed de basis onder de knie hebt, kun je verder kijken naar de ontwikkeling. Tijdens deze wedstrijd bleek dat het druk zetten goed ging, maar dat er vanaf de zijkant nog kansen lagen en in het overspelen, zodat er gewerkt kon worden aan het doelsaldo. De mannen van F3 hadden dit goed begrepen en er kwam een 2e helft aan, die van een ongekende schoonheid was. Ik kan nog wel 3 pagina’s vullen met allemaal mooie momenten, met het gevaar dat ik iets vergeet, maar in het algemeen sneden we door de defensie van WIJC en kwamen er veel spelmomenten naar voren, waar hard op getraind wordt. Mats had goed opgelet in de eerste helft en besloot dat hij de impuls zou geven in de tweede helft en hij bekroonde een mooie aanval af met een prachtig schot en was kort daarna attent om een schot van Max Veld die werd gestopt af te ronden en zo stond de stand op 0-9. Thomas was in de eerste helft ook al een paar keer gevaarlijk bij het doel geweest en hij rondde nu een aanval keurig af, want na een prachtige pass van Fedor schoot hij keihard de 0-10 binnen. Max Veld dacht ik wil ook op het scoreformulier komen en zijn verdedigende taken werden overgenomen door Quinten, waardoor hij de 0-11 binnen schoot. Daarna was het de beurt aan Kay, die een uitstekende wedstrijd bekroonde met een doelpunt na een pass van Max Veld 0-12. Daarna kwam Fedor weer via de linkerkant en hij gaf de bal aan Jeen die alweer op de juiste plek stond 0-13. Daarna stond Jeen weer keurig op de juiste plek om een pass van Mats af te ronden naar 0-14 en Jeen dacht ach laat ik de 0-15 ook maar maken. Intussen stond Max de Vos te bedenken wat hij allemaal ging doen dit weekend, want de tweede helft kon hij heerlijk genieten van de mooie omgeving, want hij kreeg 1 terugspeelbal van Thomas en dat was het balcontact wat hij had. Vlak voor het eindsignaal was het Max Veld die een geweldig schot los liet en hij bepaalde de eindstand op 0-16. Deze prachtige overwinning werd terecht gevierd. De penalty’s werden 1 groot uitprobeer feest met trucjes, pogingen om de bal in de kruising te schieten etc.

MSC F3 gaat inmiddels fier aan kop, waarbij SVN en Staphorst de achtervolgers zijn en uiteraard wachten op een misstap. Over 2 weken komt SVN F2 naar Meppel en kunnen we de afstand vergroten.

Maar dat is over 2 weken, want volgende week zaterdag wacht Diever Wapse F1 op ons voor de tweede bekerronde. Hopelijk houden we de vorm vast, gaan we aanstaande zaterdag knallen, komen we een ronde verder in de beker en geven we Max Veld een prachtig verjaardags cadeau. Aanvang van deze wedstrijd is 9.00 uur en we spelen in Diever.